Platforma de food-delivery Just Eat Takeaway.com se retrage de pe piața din România

Redacția mai 10, 2022 1 comentarii
Just Eat Takeaway

Compania de food-delivery Just Eat Takeaway.com va întrerupe operațiunile în România, potrivit unui anunț al companiei. Pentru a se concentra asupra altor piețe, Just Eat Takeaway.com intenționează să-și întrerupă operațiunile în România începând de la 1 iunie 2022.

Presiunea competitivă din România a fost un motiv pentru care platforma a decis să iasă din România.

„Având în vedere acest lucru, am luat decizia dificilă de a ne opri operațiunile în România. Închiderea acestei piețe ne permite să ne concentrăm pe poziții sustenabile profitabile și de lider pe piață”, au transmis reprezentanții companiei.

Cu peste 634.000 de parteneri, Just Eat Takeaway.com colaborează în principal cu restaurante cu livrare. Parteneriatul dintre Just Eat și Takeaway.com a crescut rapid în Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Țările de Jos, Canada, Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Franța, Irlanda, Israel, Italia, Luxemburg, Noua Zeelandă, Polonia, Slovacia, Spania și Elveția, precum și în Columbia și Brazilia.

Sursă foto: Just Eat Takeaway

Comentarii

 1. Vă rog să îmi permiteți un comentariu rece, având în vedere că lucrez în acest domeniu de mai mult de 4 ani:
  Ce “a fost”: Take Away plătește 1800 Ron livratorului, având în vedere că omul ăla merge printr-un trafic infernal, periculos și neprietenos. Taxează restaurantele cu 30% din valoarea totala a comenzii! E un business, bineînțeles că pentru investitori e OK. Nu și pentru restaurant sau livrator.
  În România avem o Mare problemă cu angajații, problemă Acută!
  Ce avem: nu mai suntem “daci liberi” ci europeni. Putem verifica plata pentru același job, alte condiții de muncă în alte țări europene.
  Exemplu: EU!!
  Lucrez mult, foarte mult. Dar și câștig pe măsură. Un exemplu bun ar fi că în luna Decembrie 2021 salariul a fost 5300€ (26500 Ron).
  Îmi pare rău, dar nu vedem un viitor al firmei Take Away în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *