Platforma de terapie online Hedepy atrage o nouă investiție de 2,15 milioane euro cu care își va extinde serviciile în continuare în Europa și dezvoltă tehnologia din spatele platformei, potrivit unui comunicat de presă.
Hedepy, platformă de terapie on-line, s-a lansat în Cehia în 2020 și în doar 2 ani s-a extins în alte 7 țări, activând în prezent în Slovacia, Ucraina, Italia, Polonia, Ungaria, România și Grecia, fiind disponibilă în 8 limbi. În toată Europa, Hedepy are astăzi afiliați aproape 300 de psihoterapeuți calificați, prin intermediul cărora facilitează sute de sesiuni zilnic. În România, prețul unei ședințe de psihoterapie prin platforma Hedepy începe de la 159 lei.
„Interesul pentru terapia online este în creștere și din partea companiilor care o folosesc ca un beneficiu pentru angajații lor. La nivel european, firma de avocatură Havel Partners, Tchibo și Multisport oferă terapie corporativă echipelor lor, astfel încât Hedepy oferă acest beneficiu pentru aproape 40.000 de angajați în total. Pe lângă companii, platforma cooperează cu mai multe companii de asigurări, și acum și cu școli. Astfel, ne dorim să acordăm îngrijire psihologică de calitate tuturor, indiferent de statutul social sau de locul de reședință, și în același timp să motivăm utilizatorii să acorde aceeași importanță bunăstării lor psihologice ca și sănătății fizice”, spune Oana Romanescu, Marketing Manager, Hedepy România.
Potrivit comunicatului de presă, platforma Hedepy este activă în prezent pe un total de 12 piețe din întreaga lume, iar în patru dintre acestea deține poziția de lider în rândul furnizorilor de psihoterapie online – și anume în Cehia, Slovacia, România și Grecia, în timp ce crește rapid în Polonia și Ucraina. Dezvoltarea platformei pe alte piețe externe este unul dintre scopurile pentru care compania își va folosi investiția actuală. Astfel, în luna mai, Hedepy se lansează și în Finlanda, Lituania și Slovenia, iar în Estonia se va lansa în iunie.
Pe lângă extindere, Hedepy spune că plănuiește să folosească investiția pentru a lansa un alt serviciu de sănătate mintală. În premieră, în Republica Cehă va include în oferta și consiliere psihiatrică online, răspunzând astfel nu doar lipsei acute de psihiatri, ci și nevoii de susținere tot mai mari din partea clienților. Ca parte a creșterii sale, platforma lucrează și la dezvoltarea unei aplicații mobile, în care utilizatorii vor putea nu numai să înregistreze constant cum se simt, sau ce și cum le afectează starea de spirit zilnică, ci și să se informeze prin intermediul conținutului educațional disponibil. Aplicația le va permite astfel să lucreze cu ei înșiși nu doar în timpul sesiunilor 1 la 1, ci și în afara acestora.