Platforma de traduceri online DeepL, un concurent al Google Translate, a atras o finanțare de 300 de milioane de dolari/ Compania este evaluată la două miliarde de dolari, dublu față de acum un an

DeepL Sursa foto: Facebook/DeepL

DeepL, o platformă de traducere bazată pe inteligență artificială, a declarat miercuri că a obținut o nouă finanțare de 300 de milioane de dolari, semn că investitorii sunt încă dispuși să investească sume importante în domeniul inteligenței artificiale.

Tranzacția, condusă de firma de capital de risc Index Ventures, crește evaluarea DeepL la două miliarde de dolari, scrie CNBC.

ICONIQ Growth și Teachers’ Venture Growth s-au alăturat în calitate de noi investitori, în timp ce investitorii existenți IVP, Atomico și WiL au participat, de asemenea, la acest proiect.

La două miliarde de dolari, DeepL valorează acum de două ori mai mult decât în runda sa anterioară, în ianuarie 2023, când a strâns 100 de milioane de dolari de la investitori la o evaluare de 1 miliard de dolari.

Lansată în 2017 de fondatorul și CEO-ul Jaroslaw “Jarek” Kutylowski, DeepL este un concurent al Google Translate.

Vorbind cu CNBC miercuri, după aflarea veștii despre investiție, Kutylowski a declarat că este “super încrezător” în ceea ce privește eticheta de evaluare a firmei de 2 miliarde de dolari și a considerat că este “destul de moderată”.

Kutylowski a declarat că ultima rundă de strângere de fonduri de la DeepL a constat într-o combinație de investiții primare în afacere, precum și o vânzare secundară de acțiuni de către unii dintre primii investitori, inclusiv b2venture, un fond de risc elvețian.

“Acest lucru se datorează faptului că nu avem nevoie de aceste niveluri suplimentare de capital”, a spus el. “În același timp, dorim să avem acest sprijin foarte puternic din partea acestor oameni aflați în stadiu avansat”.

DeepL oferă traduceri între 32 de limbi diferite, inclusiv engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană, poloneză și olandeză.

În continuare, Kutylowski a spus că se concentrează pe extinderea și creșterea pe piețele strategice cheie, cum ar fi SUA, precum și pe investiții în cercetare și dezvoltare.

SUA este în prezent a treia piață ca mărime a DeepL. DeepL și-a deschis primul birou din SUA în ianuarie.

DeepL dorește, de asemenea, să adauge suport pentru mai multe limbi asiatice în cursul anului viitor, iar Kutylowski a menționat că Asia este “o piață foarte puternică pentru noi”.

Viziunea pe termen lung a DeepL, a spus el, este de a deveni mai mult un instrument de productivitate pentru firmele de afaceri care doresc să folosească instrumentele companiei pentru a elimina munca manuală plictisitoare din comunicațiile zilnice ale companiei.

“Ne extindem cu adevărat produsul pentru a putea sprijini aceste întreprinderi mai mari”, a spus Kutylowski.

“Pentru noi, viziunea aici este într-adevăr de a fi capabili să creăm acest tip de sistem lingvistic pentru clienții noștri. Aceștia au acest control asupra limbii pe care o vorbesc angajații lor… [și] trimiterea de liste de e-mailuri către angajații lor.”

În ultimii ani, compania și-a intensificat concentrarea asupra vânzării către întreprinderi, iar în prezent numără printre clienți se numără Zendesk, Nikkei, Coursera și Deutsche Bahn.

Sursa foto: Facebook/DeepL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *