Cele mai multe rezervări pentru vacanţa de Paşte au fost făcute cu 38 de zile înainte de data sosirii, iar cele mai rezervate destinaţii de Paşte sunt Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sighişoara, Buşteni, Sovata, Praid, potrivit datelor emise de platforma hotelieră online Travelminit.ro și citate de News.ro. Preţul mediu pentru o familie (2 adulţi, 2 copii), pentru 2 nopţi de cazare la o pensiune este de 963 de lei. Pentru acelaşi pachet de cazare, dar la o cabană, preţul este de 933 de lei, pe când un apartament costă 716 lei, iar o cameră de hotel poate ajunge la 1.304 lei.
Românii vor avea, cu această ocazie, o minivacanţă de patru zile, Vinerea Mare şi cea de a doua zi de Paşti (luni) fiind declarate zile libere de la stat. “Trendul rezervărilor early booking s-a menţinut şi de Paşte. Cele mai multe rezervări de Paşte au fost efectuate cu 38 de zile înainte de data sosirii”, arată platforma.
Conform Travelminit.ro, cele mai rezervate destinaţii de Paşte sunt Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sighişoara, Buşteni, Sovata, Praid. De asemenea, 46% dintre rezervările de Paşte au fost făcute în marile oraşe ale României, 13.38% dintre rezervări în staţiuni balneare, iar 16.78% la munte.
”Litoralul românesc, o destinaţie preferată în anii trecuţi pentru minivacanţa de Paşte, nu a înregistrat de această dată rezervări semnificative pe platformă, mai ales că încă este foarte devreme pentru o vacanţă la mare. Pe de altă parte, hotelierii sunt acum pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru sezonul estival, care va debuta cu ocazia sărbătorii de 1 Mai”, arată platforma.
Preţul mediu pentru o vacanţă de familie în perioada Paştelui diferă în funcţie de unitatea de cazare aleasă, dar şi de zonă. De exemplu, preţul mediu pentru o familie (2 adulţi, 2 copii), pentru 2 nopţi de cazare la o pensiune este de 963 de lei. Pentru acelaşi pachet de cazare, dar la o cabană, preţul este de 933 de lei, pe când un apartament costă 716 lei, iar o cameră de hotel poate ajunge la 1.304 lei.
Potrivit Travelminit.ro, după tipul de unitate de cazare aleasă pentru perioada Paştelui, pensiunile sunt cele mai rezervate (39.57%). Urmează camerele de hotel (24.94% din rezervări), apartamentele (11.45% din rezervări), cabanele (6.46% din rezervări), iar restul procentelor se restituie între unităţile mici. În medie, rezervările de Paşte au fost făcute pentru două nopţi de cazare.