PNL susține creșterea pensiilor cu 16%. Prim vicepreședinte liberal: “Dacă domnul Câciu nu găseşte resursele bugetare, dar a anunţat că le are, pleacă acasă”

bani, lei, finante, bancnote, pensie Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Partidul Naţional Liberal doreşte creşterea pensiilor cu 16%, spune prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu (PSD), care a anunţat că a identificat resursele bugetare, trebuie să găsească formula de creştere a pensiilor. În caz contrar, ”pleacă acasă”, a subliniat Rareş Bogdan. Liberalul a adăugat că Adrian Câciu se împrumută la dobânzi mai mari decât fostul ministru al Finanţelor Florin Cîţu şi ”negociază mai prost”. ” Vom avea luni sau marţi şedinţă de coaliţie şi vă asigur că domnul Câciu va fi chemat să răspundă de ce România se împrumută cu aproape 9 la sută”, a arătat el.

Rareş Bogdan a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, că o creştere cu 10 la sută a pensiilor din România este puţin, în condiţiile în care inflaţia este în urcare.

”PNL doreşte mărirea pensiilor. Consider că 10 la sută este puţin, pentru că inflaţia este de 15 la sută şi este în creştere. Deci dacă Ministerul Finanţelor este la domnul Câciu. Domnul Câciu a anunţat că are bani pentru mărirea pensiilor. PNL doreşte mărirea pensiilor exact cu cât a rămas până la 40 la sută. Noi am mărit o dată cu 14 la sută, am mai mărit încă o dată pensiile cu 10 la sută. Haideţi să le mărim, să fie lucrurile extrem de clare, cu tot ceea ce a rămas”, a explicat Rareş Bogdan.

Întrebat când vom avea un răspuns clar în privinţa procentului cu care vor creşte pensiile românilor, Rareş Bogdan a precizat că ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, trebuie să găsească sursa de finanţare.

Prim-vicepreşedintele PNL a adăugat că ministrul Finanţelor e obligat să găsească formula de creştere a pensiilor cu 16 la sută.

”Avem un ministru al Finanţelor, domnul Câciu, care a anunţat că a descoperit deja resursele financiare, domnul Câciu e obligat să găsească formula de creştere a pensiilor cu  minim 16 la sută. Dacă domnul Câciu nu găseşte resursele bugetare, dar a anunţat că le are, pleacă acasă, simplu. Este ministrul Finanţelor. Dânsul a anunţat, nu eu. (…) Îl aşteptăm luni sau marţi la coaliţie cu resursa bugetară şi să creştem pensiile cu 16 la sută”, a precizat Bogdan.

Rareş Bogdan l-a mai critcat pe Adrian Câciu şi în privinţa împrumuturilor coordonate de la Ministerul Finanțelor.

 

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *