Poliția Română avertizează asupra unei noi metode de fraudă folosită pe WhatsApp

Pe scurt

  • Alertă de fraudă pe WhatsApp: Poliția Română avertizează despre o nouă formă de înșelăciune pe WhatsApp, unde atacatorii se dau drept prieteni, familie sau reprezentanți ai instituțiilor.
  • Mod de operare: Fraudatorii cer codul de verificare primit prin SMS, pretextând erori tehnice sau nevoi urgente de ajutor, pentru a prelua controlul contului victimelor.
  • Caz real: O femeie din Suceava a fost înșelată cu aproape 4.000 de lei după ce “fiica” sa i-a cerut bani, dovedindu-se ulterior a fi un impostor.
  • Recomandări de securitate: Verificați identitatea persoanelor care vă contactează cu cereri urgente și configurați autentificarea în doi pași pe WhatsApp pentru a preveni accesul neautorizat.
Articolul integral continuă mai jos
ID 133465708 © Michele Ursi | Dreamstime.com Sursa foto: Dreamstime.com

Mare atenție la mesajele primite pe WhatsApp! Poliția Română avertizează asupra unei noi metode de fraudă folosită pe această aplicație de comunicare, scrie Rador Radio România.

Concret, persoane care pretind că sunt prieteni, membri ai familiei sau chiar reprezentanți ai unor instituții preiau controlul asupra contului celui păcălit și îl folosesc apoi cu scopul de a înșela alte persoane.

Hackerii vor solicita un cod de verificare pe care l-ați primit prin SMS, invocând diverse motive, precum o eroare tehnică sau necesitatea urgentă de ajutor. După ce primesc codul, pot prelua controlul contului de WhatsApp și îl pot utiliza pentru a înșela alte persoane, cerând bani în numele dumneavoastră.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Potrivit poliției, o femeie de 66 de ani, din municipiul Suceava, a fost înșelată astfel, săptămâna aceasta. Ea a primit un SMS prin care fiica sa îi spunea că are un nou număr de telefon și trebuie să comunice doar pe WhatsApp, după care așa-zisa fiică, sub pretextul că are nevoie de bani, i-a cerut victimei aproape 4.000 de lei. Femeia a acceptat și, urmând indicațiile persoanei necunoscute, a efectuat tranzacția, după care a observat că toate mesajele primite de la numărul cu care corespondase au fost șterse. Atunci a realizat că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.

Ce trebuie să facem, să nu ajungem în astfel de situații? Experții în securitate ne recomandă să verificăm întotdeauna identitatea persoanei care ne contactează, dacă primim cereri neobișnuite sau urgente, cel mai indicat este să apelăm direct persoana respectivă pentru a confirma autenticitatea mesajului.

Pentru a adăuga un nivel suplimentar de securitate, trebuie să activăm autentificarea în doi pași pe WhatsApp. Aceasta previne accesul neautorizat chiar dacă cineva obține codul de verificare a autorității./apostelnicu/aburtica