Popescu: Energia se numără printre domeniile în care cooperarea dintre România și Republica Moldova este una strânsă și cu rezultate concrete

Redacția feb. 11, 2022 0 comentarii
Virgil Popescu

România și Republica Moldova au semnat Memorandumul de înţelegere privind cooperarea în domeniul securităţii energetice. Ministrul Energiei, Virgil Popescu a transmis pe Facebook că energia se numără printre domeniile în care cooperarea dintre România şi Republica Moldova este una strânsă şi cu rezultate concrete.

„Împreună cu Andrei Spînu, Viceprim-ministru şi ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, am semnat astăzi Memorandumul de înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul securităţii energetice. Energia se numără printre domeniile în care cooperarea dintre România şi Republica Moldova este una strânsă şi, aş putea adăuga, cu rezultate concrete”, a menţionat Virgil Popescu.

Acesta spune că România susţine armonizarea legislaţiei interne a Republicii Moldova cu legislaţia europeană în domeniul energiei, cu scopul atingerii unui grad sporit de integrare a pieţei regionale.

Ministrul Energiei a precizat că România şi Republica Moldova vor elabora în următoarele 6 luni planul comun de acţiuni în caz de criză energetică.

„Memorandumul semnat astăzi stabileşte un cadru de dialog în care vom putea face schimb de informaţii şi ne vom coordona acţiunile pentru asigurarea continuităţii aprovizionării cu energie electrică şi/sau cu gaze naturale către consumatori, fără afectarea îndeplinirii obligaţiilor asumate, în conformitate cu platformele şi mecanismele de coordonare, implementate în cadrul Comunităţii Energetice şi Uniunii Europene. În următoarele 6 luni vom elabora Planul comun de acţiuni şi măsuri de solidaritate în caz de criză energetică”, spune Virgil Popescu.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.