Prefera Foods, brand alimentar controlat de Raul Ciurtin, fondatorul Albalact, lansează azi la BVB o emisiune de obligațiuni de 5 milioane de euro

capicii si delicii Sursa foto: Capricii și delicii.ro

Prefera Foods, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața conservelor din România, posesoarea mărcillor Capricii și Delicii, de Azi și Unfished, controlată direct și indirect în proporție de circa 90% de Raul Ciurtin, fondatorul Albalact, vine la Bursa de Valori București cu primele sale obligațiuni, în valoare de 5 milioane de euro. Obligațiunile vor începe să se tranzacționeze astăzi, iar fondurile atrase de la investitori pe piața de capital vor sprijini dezvoltarea activităților curente și vor contribui la extinderea fondurilor pe piețele externe.

„Prefera Foods are planuri ambițioase de accelerare a dezvoltării la nivel global. Pentru a realiza acest lucru, ne bazăm pe faptul că produsele noastre au început să fie listate în unele țări europene, că avem o echipă puternică și mărci care au revoluționat piața alimentară din România, dar care necesită și capital. Suntem onorați de încrederea pe care investitorii ne-au acordat-o până acum, ne oferă impulsul de care avem nevoie pentru a continua să creștem la nivel internațional și, în același timp, confirmă faptul că viitorul stă în alimentația durabilă, în întreprinderile care contribuie la conservarea unui mediu curat și biodiversitate”, spune Raul Ciurtin, directorul general al Prefera Foods.

Compania a vândut într-un plasament privat de obligațiuni 10.000 de obligațiuni corporative, cu o valoare de 500 de euro pe obligațiune și a reușit să atragă de la investitori fonduri în valoare de 5 milioane de euro. Obligațiunile au data scadenței la 23 iulie 2026 și o rată anuală a cuponului fix de 7,5%, plătibilă semestrial. În cadrul plasamentului privat desfășurat în iulie anul curent, s-au abonat un număr de 127 de investitori, dintre care 18 erau calificați și 109 investitori cu amănuntul. Plasarea și listarea privată au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Prefera Foods a fost fondată în 2006 în satul Oiejdea, județul Alba. Încă de la înființare, afacerea companiei a continuat să se diversifice și, în prezent, a plasat produse pe mai multe segmente de piață (pate, zacuscă, mâncare gătită și categoria Fresh). Compania este cunoscută pentru brandurile Capricii și Delicii, de Azi și Unfished. Produsele Prefera Foods sunt fabricate într-o fabrică cu două unități de producție, dintre care una nou construită. Până la sfârșitul anului 2020 avea 143 de angajați.

În 2020, cifra de afaceri a companiei a fost de 51,4 milioane de lei, cu o creștere de 12,8% față de 2019. Din cifra de afaceri totală, vânzările pe piața românească au totalizat 49,8 milioane lei, în timp ce exporturile au totalizat 1,6 milioane lei. Vânzările generate de sectorul pate au fost cele mai mari, cu aproape 15,3 milioane lei (+ 14,4% față de 2019), în timp ce zacusca a generat venituri de 10,1 milioane lei, 8% față de 2019. Produsele Prefera Foods sunt vândute atât în ​​marile rețele de retail internaționale (36,3 milioane lei în 2020, + 42,4% față de 2019) și prin distribuție directă către comerțul cu amănuntul tradițional (15,1 milioane lei în 2020, -24,8% față de 2019).

Compania este deținută 68,39% de Crisware Holdings, Raul Ciurtin (20,51%), Eberhart Raducanu (10%) și Radovici Adrian Sebastian (1,10%). Crisware Holdings este deținută integral de Raul Ciurtin.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: