Sistemul de case de marcat din Bulgaria urmează să sufere modificări semnificative, noile reglementări impunând ca casele de marcat să afișeze suma totală datorată atât în leva, cât și în euro, împreună cu rata de schimb utilizată. Aceste modificări, propuse de Ministerul Finanțelor și supuse dezbaterii publice, fac parte din eforturile de eficientizare a tranzacțiilor financiare în întreaga țară, scrie Novinite.
În plus față de afișarea sumelor în două monede, noile reglementări introduc cerința unor chitanțe electronice, care vor fi emise de distribuitoarele automate. Pentru a permite acest lucru, casele de marcat trebuie să stocheze informații relevante despre clienți, necesare pentru furnizarea chitanțelor fiscale în format electronic. Datele vor include, de asemenea, data și ora la care a fost emisă chitanța.
Pentru întreprinderi precum benzinăriile, sunt introduse dispoziții specifice pentru casele de marcat care interacționează cu aplicații mobile. Ca măsură de securitate, experții din cadrul Ministerului de Finanțe sugerează ca chitanțele să fie emise exclusiv prin API (Application Programming Interface). Acest lucru va garanta că sistemul oferă informații în timp real cu privire la starea dispozitivului de măsurare, inclusiv dacă pompa este în uz, progresul umplerii și starea combustibilului neplătit.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
De asemenea, casele de marcat din benzinării trebuie să înregistreze cantitatea de carburant distribuită, valoarea vânzării, metoda de plată și detaliile bonului fiscal emis.
În plus, noile norme propun extinderea scutirilor de la utilizarea dispozitivelor fiscale, cu condiția ca firmele să nu se înregistreze în scopuri de TVA și să aibă o cifră de afaceri anuală sub 100 000 leva. Cu toate acestea, mecanicii auto și stațiile de service nu se vor califica pentru această scutire.
În conformitate cu regulamentul revizuit, clienții care solicită o chitanță detaliată a sistemului înainte de plata finală o vor primi pe suport de hârtie.