Premieră în Germania: Autoritățile confiscă apartamentele unui parlamentar al Dumei de Stat din cauza sancțiunilor impuse Rusiei / Până în prezent, Berlinul doar îngheța bunurile ce intrau sub efectul sancțiunilor

G4Media iun. 20, 2022 0 comentarii
germania, steag germania

În premieră națională, autoritățile germane au confiscat trei apartamente aparținând unui parlamentar rus sancționat și soției sale, relatează CNN.

Apartamentele din Munchen, deținute de reprezentantul Dumei de Stat și de  către soția sa, au fost confiscate împreună cu un cont bancar folosit pentru a facilita plata chiriilor în valoare de 3.500 de euro (3.700 de dolari) pe lună către cuplu, a declarat luni procurorul public din Munchen.

Cazul a fost primul din Germania în care bunurile aparținând unei persoane sancționate au fost confiscate și nu înghețate.

Proprietarul apartamentului a fost identificat doar prin inițiala L., așa cum se obișnuiește în Germania. Membrul Dumei a fost sancționat de Uniunea Europeană la 23 februarie 2022 – cu o zi înainte ca Rusia să invadeze Ucraina – din cauza sprijinului său pentru inițiativa președintelui rus Vladimir Putin de a recunoaște teritoriile separatiste din estul Ucrainei ca fiind independente, a declarat procurorul general din Munchen.

Două dintre apartamente erau deținute atât de membrul Dumei, cât și de soția sa neidentificată, în timp ce un apartament era doar pe numele soției sale. În calitate de soție a unei persoane sancționate, soția bărbatului a fost, de asemenea, supusă sancțiunilor, a argumentat procurorul public din Munchen.

Odată cu intrarea în vigoare a sechestrului asupra apartamentelor, care a intrat în vigoare luni, în timp ce chiriașilor li se permite să rămână în apartamentele lor, aceștia trebuie să depună plățile pentru chirie la un tribunal din Munchen, în loc să le facă către proprietarii sancționați.

Între timp, parlamentarul rus și soția sa sunt în continuare anchetați de autoritățile germane pentru încălcarea sancțiunilor în mai multe cazuri.

Sursa foto: Pexels Ingo Joseph

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *