Premierul Ciolacu, întrebat dacă va mai avea loc o rectificare bugetară în acest an: “Va avea loc când va fi nevoie. Anul viitor nu pot să vin cu rectificarea”

Bugetul familiei, bani Sursa foto: Pexels

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți, la Craiova, că o rectificare bugetară va avea loc… “când va fi nevoie”.

“Să se promulge legea de asumare. Întâi să se promulge legea și vom vedea”, a declarat Marcel Ciolacu, aflat în vizită la fabrica Ford de la Craiova. “Anul viitor nu pot să vin cu rectificarea, asta va spun cu certitudine”, a spus premierul.

Guvernul ar putea să nu mai facă rectificare bugetară în acest an, afirmau surse guvernamentale consultate de Economedia, în contextul în care alocă bani din fondul de rezervă și suplimentează creditele bugetare pentru numeroase ministere care au rămas fără bani.

Sursele afirmă că Guvernul este mai interesat de finalizarea bugetului de stat și de asigurări sociale de stat pe anul 2024.

În acest context, este posibil să nu mai fie făcută o rectificare bugetară în acest an. Detalii AICI

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că i-au venit cheltuieli pe educaţie, suplimentare, de câteva miliarde bune. ”Momentan avem bani suficienţi să acoperim pensii, salarii şi toate investiţiile”, a mai spus şeful Executivului, la Craiova, citat de News.ro.

Șeful Executivului a ţinut să precizeze că în acest an, cu tot ce şi-au asumat, vor fi bani la buget.

”Cu adevărat, mi-au venit cheltuieli pe educaţie, cheltuieli suplimentare de câteva miliarde bune, pe acest sfârşit de an, prin noua lege a educaţiei. Este transportul, bursele, masa caldă pe care trebuie să le bugetezi, în acest moment şi pe anul viitor dar şi pe anul acesta. Au venit aceste cheltuieli şi la salarii, nu au fost ce am calculat atunci, am ajuns la 3,2 miliarde. Anul acesta vom avea asigurate şi o parte din bani doamna ministru i-a primit la fosta şedinţă de guvern şi în acest ritm vom continua să acoperim toate cerinţele de la Ministerul Educaţiei incluzând şi acest pachet din noua lege a educaţiei care nu a fost bugetat”, a arătat Ciolacu.

”Momentan avem bani suficienţi să acoperim pensii, salarii, funcţionarea statului şi toate investiţiile pe care le avem în primul rând cele pe fonduri europene şi în primul rând cele care au finalitatea exerciţiului financiar pe 31 decembrie”, a mai spus premierul.

Despre salariul minim din construcţii, agricultură şi industria alimentară Ciolacu a spus că mâine are şedinţă cu partenerii sociali şi a precizat că deja are anumite propuneri de Asociaţia Constructorilor.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *