Premierul Ciolacu se întâlnește luni cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu pentru discuții despre bugetul de stat pe 2024 / Salariile bugetarilor ar putea crește cu 5%, propunere de lucru

bacsis, tips, bon fiscal, bani, nota de plata Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește luni de la ora 11.00 cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu pentru discuții despre bugetul de stat pe 2024, potrivit informațiilor G4Media. Tot luni, premierul discută la partid proiectul de buget, urmând ca și coaliția să se reunească pe aceeași temă.

Unul dintre scenariile de lucru pentru proiectul de buget e o creștere a salariilor bugetarilor cu 5% în 2024, pentru a atenua efectul inflației asupra veniturilor, potrivit informațiilor G4Media. Creșterea nu s-ar aplica însă demnitarilor, deși o asemenea prevedere era prezentă într-un proiect de ordonanță de urgență elaborat săptămâna trecută de Ministerul Finanțelor.

Tot luni, Ciolacu se întâlnește și cu sindicatele din Educației, după ce același proiect de OUG prevedea o creștere de doar 20% a salariilor profesorilor, practic jumătate din cât promisese guvernul la greva generală din vara anului 2023.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

 1. Vorbe multe, bani putini.
  Despre intelegerea cu sindicatele din Invățământ ce se mai aude?
  La speciali pensiile cresc cu 13,8% din ianuarie si 25% din septembrie astfel ca Specialul de 18.000 lei pensie lunara va incasaun plus de cca 6900 pe luna pentru ca pe pamant un profesor a încasa în plus 200-300 lei crestere de salar.😩
  Asta-i gaura de la covrig.
  Specialul creste lunar la venituri cam cat salariul mediu brut pe economie!
  😁
  Dar despre legea salarizarii unice a bugetarilor se mai știe ceva?
  E la sertar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *