Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, și-a depus mandatul

Florin Citu si Nicolae Ciuca Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat, luni seara,  că Biroul Executiv al partidului i-a propus lui Nicolae Ciucă să-și depună mandatul și că partidul va face o nouă nominalizare pentru funcția de premier, scrie G4Media. Premierul desemnat a anunțat că își va depune mandatul, iar următoarea nominalizare o va face președintele Klaus Iohannis.

A doua decizie a liberalilor este de flexibilizare a mandatului, în sensul renunțării la varianta de guvern minoritar și începerea negocierilor cu toate partidele, mai puțin AUR, pentru formarea unei majorități.

Anterior, deputatul PNL, Florin Roman, declarase într-o intervenție televizată că o majoritate PNL USR UDMR ar fi la limită, în timp ce o majoritate PNL PSD ar permite inclusiv începerea discuțiilor pentru modificarea Constituției. Mai multe surse liberale susțin că prima opțiune de formare a unei majorități este cu PSD.

Surse din PNL au declarat pentru G4Media.ro că foarte probabil următoarea nominalizare pentru funcția de premier va fi tot Nicolae Ciucă, iar depunerea mandatului este un gest pur formal, prin care încearcă să câștige timp pentru negocieri.

G4Media.ro a explicat deja de ce depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă, o consecință inevitabilă pentru ca PNL să poată negocia o majoritate guvernamentală, dacă se respectă termenele constituționale.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *