Premierul Marcel Ciolacu, despre proiectul acordă amnistie evazioniștilor care fură de la buget până la un milion de euro: Pe mine nu mă interesează să bag pe nimeni la pușcărie. Pe mine mă interesează banii pe care trebuie să mi-i dea înapoi

Marcel Ciolacu, președintele PSD Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, despre proiectul de lege pe care îl semnează care acordă amnistie evazioniștilor care fură de la buget până la un milion de euro, că nu îl interesează să bage pe nimeni la pușcărie, ci îl interesează „banii pe care trebuie să mi-i dea înapoi, cu toate majorările și cu toate accesoriile”.

Premierul a fost întrebat miercuri de ce persoanele care fac evaziune până la un milion de euro pot scăpa de închisoare.

Marcel Ciolacu a declarat că proiectul nu arăta așa în forma inițială, ci el a fost modificat prin amendamente venite de la grupurile parlamentare.

Însă el nu a părut deranjat de adoptarea acestor amendamente, spunând că nu îl interesează să bage pe nimeni la închisoare, ci îl interesează ca banii să vină înapoi la stat, pentru a face un buget sustenabil.

„Nu scapă nimeni (de închisoare, n.r.). În primul rând, nu iese nimeni din pușcărie. În al doilea rând, m-ați întrebat… dacă știți mai bine, răspundeți dumneavoastră. Nu este așa. În proiectul meu și al domnului președinte Nicolae Ciucă, nu știu dacă dumneavoastră știați, dar mă așteptam ca presa să facă la momentul respectiv totuși un caz din asta, DIICOT și DNA nu mai aveau competențe. DIICOT care ocupă de crima organizată și de grup infracțional organizat. Eu știu că, de obicei, la evaziune fiscală, este un grup organizat. Sunt mai multe, că nu poate unul singur să facă toată evaziunea. Cineva s-a ocupat în trecut – și n-am auzit pe nimeni, n-am auzit presa spunând că DIICOT nu mai are competențe. Noi am introdus acele competențe. Am introdus majorări până la 15 ani pentru evaziunea la TVA, lucru care este și la nivelul Uniunii Europene. S-a venit cu două amendamente, de modificări. Nu iese nimeni din nicio închisoare. Pentru că nicio lege nu este retroactivă. Am citit că vor ieși – dezincriminarea faptelor nu există. Respectivul a încălcat legea. Iar a doua oară când încalcă legea se duce la pușcărie, fiindcă nu mai poate… În al treilea rând, eu nu sunt nici judecător, nici procuror. Eu nu am fost inițiatorul. Este un amendament venit de la grupurile parlamentare. În al doilea rând nu sunt nici judecător, nici procuror. Pe mine nu mă interesează să bag pe nimeni la pușcărie. Fiindcă eu nu mă ocup cu așa ceva. Ce e în responsabilitatea mea e de a face un buget sustenabil. Pe mine mă interesează banii pe care trebuie să mi-i dea înapoi, cu toate majorările și cu toate accesoriile”, a declarat Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii

  1. As fi de acord daca ti-ar da inapoi de 10 ori mai multi bani. Dar asa, daca nu il prinzi nu da nimic, iar daca il prinzi da banii si apoi ca la loz in plic, mai incercati o data. Ce scarbe de oameni.

  2. “Pe mine mă interesează banii pe care trebuie să mi-i dea înapoi” spune totul.
    Să i se dea lui banii, pe persoană fizică. In rest, ghinion.

  3. …ciolac peste pupaza romania s a pomenit si cu marcel asta in varful stirului…ce i poti cere unui asemenea ins care a inceput sa munceasca la 37 de anisori si sa si desavarseasca pregatirea pe la 40+ in institutii de invatamant de tot rasul? sa divorteze pe la 50 si,,,si sa se indragosteasca de “nepoate” tot acum? omul nu intelege nimic din ce hotaraste pentru ca nu are cum si in plus consilierii sunt directionati de gradele purtate pe sub camasi, el crede ca face bine. din pacate omul asta va ingenunchea definitiv romania. anul viitor. marcele!!!! fa te ca lucrezi!

  4. Premierul Marcel Ciolacu, despre proiectul acordă amnistie evazioniștilor…..

    V-am propus să mă luați colaborator .
    Corectați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *