Premierul Marcel Ciolacu respinge noi măsuri fiscale: „Este total neserios să venim cu alte modificări la Codul Fiscal. Prioritatea este să închidem jalonul din PNRR privind reforma fiscală, care va avea aplicare în 2025”

Marcel Ciolacu Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Marcel Ciolacu a respins, în ședința de Guvern de vineri, noi modificări la Codul Fiscal, după ce pachetul de măsuri fiscale care introduce și majorează taxe tocmai a trecut de Curtea Constituțională, el precizând că prioritatea este ca Executivul să închidă jalonul din PNRR privind reforma fiscală, care va avea aplicare în 2025.

El a precizat că Guvernul va stabili acum întâlniri cu patronatele și sindicatele pentru a stabili nivelul salariului minim în construcții și agricultură, astfel încât reintroducerea contribuției la sănătate în aceste sectoare să nu ducă la scăderea salariilor nete.

În plus, premierul a menționat că prioritatea Guvernului trebuie să fie reorganizarea ministerelor.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Totodată, Marcel Ciolacu a afirmat că promulgarea reformei pensiilor speciale va duce la încasarea a încă 3 miliarde de euro din PNRR.

Principalele declarații:

  • Este esențial că pachetul de măsuri fiscale a trecut de Curtea Constituțională și se poate aplica.
  • Acum trebuie să programăm urgent întâlniri cu patronate și sindicate ca să stabilim împreună cuantumul necesar creșterii salariului minim din construcții și agricultură, astfel încât prin plata CASS nimeni să nu piardă vreun leu la salariu.
  • Mai mult, din punctul meu de vedere, ar fi o abordare total neserioasă să venim cu alte modificări la Codul Fiscal, după această lege de asumare.
  • Consider că prioritatea Guvernului și a Parlamentului este de a închide jalonul din cererea de plată numărul 4, reforma fiscală, care va avea aplicare în anul 2025.
  • Este total neserios să venim cu alte modificări când abia acum legea de asumare a plecat către promulgare.
  • Pentru mine prioritatea, și aștept după promulgare, propunerile de reorganizare de la toate ministerele din Guvernul României, agențiile și companiile, după promulgare având cadrul legal pentru a se face acest lucru.
  • Altă veste bună este că reforma pensiilor speciale a fost promulgată. Este cel mai greu și mai important jalon din PNRR îndeplinit în acest an, de care depinde încasarea a încă 3 miliarde de euro. Acum putem merge mai departe și avem nevoie vitală de bani europeni.
  • De exemplu doar domnul ministru Grindeanu ne solicită și va primi astăzi 800 milioane lei din fondul de rezervă ca să continue investițiile din domeniul transporturilor. De aceea este important să atragem și alte finanțări externe pentru construcția de autostrăzi
  • Aprobăm un memorandum pentru negocierea contractului de finnațare dintre romania și banca europeană de investiții în valaore de 200 de milioane de euro. banii vor susține proiectul Autostrăzii A3, Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea.
  • Astăzi acordăm ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene 500 milioane de lei ca să acopere cofinanțarea statului pe cele mai importante proiecte de investiții. Cu aceste fonduri dăm drumul rapid la plăți europene de peste jumătate de miliard de euro. Astfel, suntem în grafic să depășim 90% la absorbția pe exercițiul financiar ce se încheie în acest an.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: