Premierul Nicolae Ciucă: Toate companiile petroliere din România vor fi controlate. Am cerut sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate

Nicolae Ciuca Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi că toate companiile petroliere care funcționează în România vor fi controlate, după isteria de miercuri în care mii de șoferi s-au pus la coadă să alimenteze pe fondul unor zvonuri privind scumpiri bruște la carburanți și după ce unele companii chiar au operat scumpiri la carburanți.

„Am activat încă de aseară instituțiile de control și verificare a situației generate de creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți. În această dimineață am convocat o ședință cu responsabilii în măsură să gestioenze aceste măsuri. Statul român are obligația de a-și proteja cetățenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situație pentru ca, din lăcomie sau din orice alte motive, să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor. Instituțiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă și vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea. România este o țară sigură în care securitatea și siguranța noastră sunt garantate față de orice formă de agresiune, iar garanțiile trebuie să includă și stabilitatea economică”, a declarat premierul joi.

Nicolae Ciucă a anunțat că ANAF, ANPC și Consiliul Concurenței au demarat investigațiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a „oricăror practici ilegale, abuzive care nu au nicio justificare reală economică”.

„Vor fi contorlate toate companiile petroliere care funcționează în România. Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și sancțiunile cele mai servere pentru cei care vor să genereze instabilitate. Guvernul nu permite astfel de practici și va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja cetățenii și mediul de afaceri. Atrag atenția că orice altă tentativă de a destabiliza echilibrele economice ale țării va fi de îndată ferm și aspru pedepsită prin intervenția statului român”, a precizat prim-ministrul.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *