Presa din Grecia: Thassos și Halkidiki se „îneacă” în turiști / În Thassos, cel puțin, cei mai mulți sunt români / Italienii și grecii sunt așteptați în august, sârbii nu mai vin

grecia halkidiki Sursa Foto: Facebook/ Halkidiki

Hotelurile și pensiunile din Thassos și Halkidiki au deja rate de ocupare foarte mari pentru luna iulie, dar sunt mulți alți turiști care închiriază case de vacanță de pe Airbnb și alte platformele online, scrie Thess Economy.

Thassos <se îneacă> în turiști, traficul este foarte bun de la jumătatea lunii iunie, cu rate foarte bune de ocupare a hotelurilor, potrivit președintelui Uniunii Hotelerilor din insulă, Paris Paraschoudis.

S-a ajuns la un procent de ocupare de 90% în iulie, și se semnalează un număr mare de vizitatori prin Airbnb și alte platforme online de închiriere imobiliară.

”Cea mai mare parte a turiștilor străini din Thassos sunt români, urmați de alți turiști din balcani, dar și germani, britanici, polonezi, scandinavi, lituanieni, cehi și slovaci. În luna august sunt așteptați italienii, precum și mai mulți greci, care obișnuiesc să plece în vacanțe în luna respectivă”, scriu grecii.

În același timp, în Halkidiki, gradul de ocupare a unităților hoteliere pentru iulie depășește deja 80%, iar în august procentul urmează să fie și mai bun, în timp ce există deja rezervări mari și pentru septembrie.

Majoritatea turiștilor care aleg Halkidiki pentru vacanțe și se cazează în hoteluri sunt britanici, germani, olandezi, români, francezi și italieni, în timp ce sârbii, care, ca și în alte regiuni din nordul Greciei, sunt mai puțini în acest an, preferă în general să închirieze. apartamente. Halkidiki, însă, este „inundată” și în acest an de un număr mare de vizitatori care închiriază case de vacanță prin Airbnb și alte platforme online.

Sursa Foto: Facebook/ Halkidiki

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *