UPDATE Președintele ANAF: O misiune de asistență tehnică a FMI este în vizită în România pentru controlul și gestionarea marilor averi

Lucian Ovidiu Heius, presedinte ANAF Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

UPDATE Preşedintele ANAf, Lucian Heiuş, a avut, luni, o întâlnire cu reprezentanţii FMI pentru a îmbunătăţi activitatea de conformare a persoanelor fizice cu averi mari.

„Am avut astăzi prima întâlnire cu reprezentanţii unei misiuni de asistenţă tehnică din partea FMI, care are ca obiectiv îmbunătăţirea conformării în zona persoanelor fizice cu averi mari”, a anunţat, luni, Lucian Heiuş, pe Facebook.

Potrivit acestuia, cei doi experţi ai Fondului Monetar, Graham Whyte (Australia) şi Margaret Gavaghan (SUA) îşi propun ca în urma acestui exerciţiu să elaboreze o serie de recomandări privind dezvoltarea unui plan de acţiune privind creşterea conformării fiscale a persoanelor fizice cu mari averi.

Știrea inițială

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, a declarat luni la Digi24 că de astăzi a început o misiune de asistență tehnică a Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru controlul și gestionarea marilor averi din România.

„Este important să luăm expertiză din țările dezvoltate. Experții vor sta două săptămâni pentru a instrui și a găsi cele mai bune mijloace pentru a ne perfecționa și în acest domeniu. Legea prevede că diferențele între veniturile declarate și veniturile descoperite de ANAF care depășesc 50.000 lei intră în atenția noastră și verificăm dacă au cadru ilicit și dacă au fost impozitate. Din păcate descoperim sume importante de bani. Găsim diferențe doar pe o persoană fizică și de 3-4 milioane lei, venituri declarate și nedeclarate care se regăsec în activele cumulate în ultimii 5 ani”, a declarat Heiuș.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

 1. Cu asistenta asta se va descoperi ca nu sunt mari averi!
  🤣🤣
  Nicio mare avere!
  Niciun mare corupt!
  Niciun Schengen!
  Romania lucrului bine facut!

 2. Cu alte cuvinte…. Vin cei de la FMI sa “numere ouale”… cum spunea un politician celebru…..Chiar reprezentativa poza din articol…🤣🤣🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *