Președintele Donald Trump spune că Microsoft este în discuţii pentru a achiziţiona TikTok

tiktok, tik tok, retea de socializare, retele, social media, china, chinezasca, aplicatie, beijing, donald trump, sua Sursa foto: Jaap Arriens/NurPhoto/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni reporterilor că Microsoft este în discuţii pentru a achiziţiona TikTok şi că ar dori să vadă un concurs de oferte pentru aplicaţie, relatează agențiile Reuters şi AFP, citate de News.ro.

Donald Trump a declarat luni că Microsoft face parte dintr-un grup de companii luate în considerare pentru a cumpăra platforma chineză, ca parte a unui plan al guvernului american pentru a evita ca aplicaţia să fie interzisă în SUA.

„Aş spune că da”, a răspuns preşedintele american unui jurnalist care l-a întrebat dacă Microsoft este în negocieri pentru a achiziţiona reţeaua socială. „Există mult interes pentru TikTok, există mult interes pentru TikTok. Îmi plac războaiele de licitaţie pentru că îţi permit să obţii cea mai bună afacere posibilă”, a adăugat el.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Donald Trump a refuzat să dea numele celorlalţi pretendenţi, dar a spus că sunt „companii de top”.

Potrivit postului public de radio american NPR, guvernul încearcă să formeze un grup de investitori în jurul Oracle (furnizor de cloud) pentru a prelua controlul asupra algoritmului şi datelor platformei, păstrând compania chineză ByteDance ca acţionar minoritar.

Microsoft a refuzat să comenteze, iar TikTok şi ByteDance nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters pentru un comentariu.

Aplicaţia TikTok, care are aproximativ 170 de milioane de utilizatori americani, a fost scoasă pentru scurt timp din uz chiar înainte de intrarea în vigoare, la 19 ianuarie, a unei legi care cere proprietarului său chinez ByteDance, din motive de securitate naţională, fie să o vândă, fie să se închidă, fiind interzisă în SUA.

Trump, după ce a preluat funcţia prezidenţială la 20 ianuarie, a semnat un ordin executiv prin care încearcă să amâne cu 75 de zile aplicarea legii.

Trump a declarat săptămâna trecută că se află în discuţii cu mai multe persoane cu privire la cumpărarea TikTok şi că va avea probabil o decizie cu privire la viitorul popularei aplicaţii în 30 de zile.

Preşedintele american a declarat anterior că este deschis ideii ca miliardarul Elon Musk să cumpere aplicaţia socială, dacă CEO-ul Tesla, devenit un aliat al său, doreşte să facă acest lucru. Musk, cu toate acestea, nu a comentat public oferta lui Trump.

Mai recent, startup-ul de inteligenţă artificială Perplexity AI a făcut duminică o propunere de fuziune cu TikTok, guvernul SUA urmând să deţină în viitor până la jumătate din noua companie, a declarat duminică o sursă pentru Reuters.

Totuşi, e a doua oară când apar informaţii că Microsoft ar fi dispusă să achiziţioneze TikTok.

În timpul primului său mandat, Trump a ordonat TikTok să îşi separe versiunea americană de ByteDance, invocând probleme de securitate naţională. Microsoft a apărut ca un ofertant de top în 2020, asociindu-se cu Walmart pentru a face o ofertă de cumpărare a platformei, dar discuţiile au eşuat repede, iar impulsul lui Trump ca TikTok să-şi schimbe proprietarul în SUA s-a încheiat câteva luni mai târziu, când a părăsit funcţia prezidenţială. CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a numit această afacere „cel mai ciudat lucru” la care a lucrat vreodată. Guvernul SUA a avut un „set special de cerinţe şi apoi pur şi simplu a dispărut”, a spus el în 2021.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.