Prețul gigacaloriei va rămâne, momentan, 164 de lei pentru bucureșteni, dar se poartă discuții în Consiliul General

Redacția dec. 4, 2021 0 comentarii
primaria Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, vineri seară, că a găsit deschidere din partea miniştrilor la problemele concrete cu care se confruntă municipiul Bucureşti şi se declară convins că bucureştenii vor fi ajutaţi. Primarul anunţă că discuţiile despre preţul pentru termoficare în Bucureşti continuă în Consiliul General, scrie News.ro.

”Am fost azi la Guvern pentru o întâlnire cu miniştrii Finanţelor, Energiei şi Dezvoltării, Adrian Câciu, Virgil Popescu şi Cseke Attila, pe subiectele legate de termoficarea din Bucureşti. M-am bucurat că în debutul întâlnirii a fost prezent şi domnul prim-ministru, care e familiarizat deja cu problemele Capitalei în urma primei întrevederi pe care am avut-o săptămâna trecută. Discuţiile au vizat preluarea ELCEN de către Primăria Capitalei, subvenţia pentru termie în această iarnă şi problema operatorului de energie Vest Energo (fostul CET Militari)”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Acesta a explicat că a prezentat miniştrilor nevoile concrete ale Capitalei în privinţa termoficării şi planurile pentru acest sector.

”Am explicat cât e de important ca Bucureştiul să primească sprijin guvernamental pentru ca Primăria Generală să îmbunătăţească treptat, în parteneriat cu Guvernul, sistemul de producţie şi furnizare a energiei termice. Răspunsul Guvernului privind subvenţia pentru termoficare va veni odată cu bugetul pentru 2022 şi am încredere că Bucureştiul va fi ajutat, la fel ca toate marile oraşe ale ţării care se confruntă cu această problemă. A fost o discuţie directă, pe bază de cifre şi evoluţii concrete şi am văzut deschidere din partea miniştrilor cu privire la problemele Capitalei”, a mai scris primarul general.

Acesta a reiterat ideea că preţul deocamdată rămâne neschimbat.

”În acelaşi timp, reafirm că preţul pe care bucureştenii îl plătesc pentru termoficare va rămâne deocamdată acelaşi, adică 164 de lei pe gigacalorie. Ajustarea de preţ se va produce doar după o decizie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, iar discuţiile pe acest subiect continuă”, a mai scris Nicuşor Dan.

Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *