Prețul petrolul crește la cel mai mare nivel din ultimele șapte săptămâni, în urma efortului UE de a interzice petrolul rusesc

Redacția mai 17, 2022 0 comentarii
nava petrol

Prețul petrolului a atins marți cel mai mare nivel din ultimele șapte săptămâni, susținut de eforturile continue ale Uniunii Europene pentru interzicerea importurilor de petrol din Rusia, care ar înăspri oferta, iar investitorii s-au concentrat pe cererea mai mare ca urmare a relaxării măsurilor de blocare din China din cauza COVID-19, scrie Reuters.

Miniștrii de externe ai UE nu au reușit luni în efortul de a face presiuni asupra Ungariei să fie de acord cu un embargo asupra petrolului rusesc, dar unii diplomați indică acum un summit din 30-31 mai ca fiind momentul pentru un acord privind interzicerea treptată a petrolului rusesc.

Țițeiul Brent a urcat până la 115,14 dolari, cel mai mare din 28 martie, a crescut cu 46 de cenți, sau 0,4%, până la 114,70 dolari. Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 26 de cenți, sau 0,2%, până la 113,94 dolari.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *