Prețurile petrolului au crescut luni, pe fondul evaluării de către investitori a acordului comercial dintre Statele Unite și Uniunea Europeană, care a evitat aplicarea unor tarife de 30% asupra majorității mărfurilor din UE, scrie Reuters.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 76 de cenți, sau 1,1%, la 69,20 dolari pe baril la ora 10:28 GMT, în timp ce țițeiul West Texas Intermediate din SUA s-a situat la 65,90 dolari pe baril, în creștere cu 74 de cenți, sau 1,1%.

Acordul comercial dintre SUA și Uniunea Europeană și o posibilă prelungire a pauzei tarifare dintre SUA și China susțin piețele financiare globale și prețurile petrolului, a declarat Tony Sycamore, analist la IG Markets.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

Acordul comercial-cadru dintre SUA și UE semnat duminică stabilește o taxă de import de 15% pentru majoritatea mărfurilor din UE, în timp ce președintele american Trump a declarat că acordul prevede achiziții de energie americană de către UE în valoare de 750 de miliarde de dolari în următorii ani.

Înalți oficiali americani și chinezi se vor întâlni luni la Stockholm pentru a încerca să prelungească armistițiul tarifar înainte de termenul limită de 12 august.

Acordul dintre SUA și UE a eliminat un alt factor de incertitudine, iar atenția pare să se îndrepte din nou către fundamentele economice, în timp ce dolarul puternic și scăderea importurilor de țiței din India au afectat prețurile, a declarat analistul PVM Tamas Varga.

În ceea ce privește oferta, este puțin probabil ca un grup de experți OPEC+ să modifice planurile existente de creștere a producției de petrol atunci când se va reuni luni, au declarat patru delegați OPEC+ pentru Reuters pe 25 iulie.

ING se așteaptă ca OPEC+ să finalizeze cel puțin revenirea completă la 2,2 milioane de barili pe zi din reducerile voluntare suplimentare ale ofertei până la sfârșitul lunii septembrie.

Tot din perspectiva ofertei, compania petrolieră de stat din Venezuela, PDVSA, se pregătește să-și reia activitatea, odată ce Trump va restabili autorizațiile pentru partenerii săi de a opera și exporta petrol în cadrul unor acorduri de swap, au declarat surse din cadrul companiei.

În Orientul Mijlociu, Houthiții din Yemen au declarat duminică că vor viza navele companiilor care fac afaceri cu porturile israeliene, indiferent de naționalitate, în ceea ce au numit a patra fază a operațiunilor militare împotriva Israelului în conflictul din Gaza.