Preţurile petrolului au crescut miercuri pentru a doua zi consecutiv, cu peste 3 dolari pe baril, revenindu-şi după pierderile recente, deoarece dolarul american şi-a atenuat câştigurile, în timp ce cifrele referitoare la stocurile de combustibil din SUA au arătat scăderi peste aşteptări şi o redresare a cererii consumatorilor, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 3,05 dolari, sau 3,5%, la 89,32 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au urcat cu 3,65 dolari, sau cu 4,7%, până la 82,15 dolari pe baril.

Analiştii au spus că preţurile petrolului, în scădere cu peste 22% în trimesturl al treilea , ar putea să atinge plafonul minim, deoarece cererea chineză arată semne de revenire şi vânzările de rezerve strategice din SUA se încheie.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

”Cred că atingem nivelul minim, dar preţurile vor continua să fie excepţional de volatile şi iar banii speculativi ar putea continua să evite uşor această piaţă”, a declarat Rebecca Babin, trader senior de energie la CIBC Private Wealth US.

Cifrele referitoare la stocurile din SUA au arătat că cererea consumatorilor a revenit, deşi furnizarea de produse de rafinare a rămas cu 3% mai scăzută în ultimele patru săptămâni decât în ​​aceeaşi perioadă a anului trecut.

Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut cu 215.000 de barili în cea mai recentă săptămână, în timp ce stocurile de benzină au scăzut cu 2,4 milioane de barili şi cele de distilate cu 2,9 milioane de barili, deoarece activitatea de rafinare s-a redus în urma mai multor întreruperi.

Dolarul a atins miercuri un nou vârf al ultimelor două decenii faţă de un coş de valute, înainte de a se retrage. Un dolar puternic reduce cererea de petrol, făcându-l mai scump pentru cumpărătorii care folosesc alte valute. În primele ore ale după-amiezii din SUA, indicele dolarului a scăzut cu 0,9%.