Preţurile petrolului au crescut luni cu 2%, pe fondul temerilor legate de aprovizionare, de o scădere a dolarului american

petrol Sursă foto: Unsplash

Preţurile petrolului au crescut luni cu 2%, susţinute de temerile legate de aprovizionare, de o scădere a dolarului american şi de creşterea unor pieţe de acţiuni, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.  Tranzacţiile au fost volatile, din cauza unor temeri că creşterea ratelor dobânzilor din SUA ar slăbi cererea de combustibil.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent pentru luna septembrie au crescut cu 1,95 dolari, sau cu 1,9%, la 105,15 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 2 dolari, sau cu 2,1%, la 96,70 dolari pe baril.

”Un dolar american uşor mai slab şi pieţele de acţiuni în îmbunătăţire susţin petrolul”, a spus analistul pentru piaţa petrolului de la UBS Giovanni Staunovo.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Contractele futuresale petrolului au fost volatile în ultimele săptămâni, presate de îngrijorarea că creşterea ratelor dobânzilor ar putea limita activitatea economică şi, astfel, ar putea reduce creşterea cererii de combustibil, dar susţinută de oferta strânsă, mai ales după invadarea Ucrainei de către Rusia şi sancţiunile occidentale împotriva Moscovei.

”Economiile SUA şi cele europene încetinesc, iar Rezerva Federală urmează să majoreze din nou ratele dobânzilor în această săptămână, traderii rămân foarte precauţi”, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior pentru tranzacţionare la BOK Financial.

Oficialii Fed au indicat că banca centrală a SUA va majora probabil dobânzile cu 0,75 de puncte procentuale, la întâlnirea sa din 26-27 iulie.

China, a doua cea mai mare economie din lume, a ratat cu puţin o contracţie în trimestrul al doilea, în creştere cu doar 0,4% de la an la an.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: