Preţurile petrolului au scăzut la un minim al ultimelor două săptămâni, dar au încheiat ziua de marți în creștere

pexels-pixabay-petrol sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au crescut cu aproape 1% marţi, revenindu-şi dintr-o scădere la un minim al ultimelor două săptămâni atinse în timpul tranzacţiilor, deoarece aşteptările privind o ofertă mai strictă au depăşit îngrijorările că perspectivele economice incerte ar putea reduce cererea, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au închis în urcare cu 67 de cenţi, sau cu 0,7%, la 93,96 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate au închis în urcare cu 71 de cenţi, sau cu 0,8%, la 90,39 dolari pe baril.

Luni, Rusia şi-a atenuat interdicţia de export pentru benzină şi motorină. Exporturile de produse deja acceptate de Căile Ferate Ruse şi Transneft pot continua, în timp ce benzina cu mai mult sulf şi combustibilul folosit pentru nave vor fi scutite de interdicţie.  Dar interzicerea exporturilor de motorină şi benzină de înaltă calitate rămâne în vigoare.

Aprovizionarea cu petrol rămâne restricţionată, deoarece Rusia şi Arabia Saudită au extins reducerile de producţie până la sfârşitul anului.

”Se preconizează că oferta de petrol va fi sub cerere în viitorul apropiat şi, prin urmare, orice slăbiciune, chiar dacă este îngrozitor de dificilă, nu ar trebui să dureze”, a spus Tamas Varga, analist la brokerul de petrol PVM.

Cele mai importante bănci centrale din lume, Rezerva Federală a SUA şi Banca Centrală Europeană, şi-au reiterat în ultimele zile angajamentul de a lupta împotriva inflaţiei, semnalând că politica monetară strictă ar putea persista mai mult decât se anticipa anterior. Ratele mai mari ale dobânzilor încetinesc creşterea economică, ceea ce reduce cererea de petrol.

sursa foto: Pixabay

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *