Prima sancțiune luată de România împotriva unei companii din Rusia: ANAF a blocat conturile din România ale companiei ruse Aeroflot / Cine sunt rușii care controlează transportatorul aerian

aeroflot, avion, aeronava comerciala, pasageri, transport, calatorie, travel, vacanta, aer, aerian, rusia Sursa foto: Facebook / Aeroflot

Fiscul românesc a blocat conturile reprezentanței din România ale transportatorului deținut de guvernul Rusiei, Aeroflot, ca urmare a sancțiunilor impuse de către Occident patronilor ruși ai companiei, arată o decizie publicată joi seara în Monitorul Oficial.

„Se dispune blocarea fondurilor deținute de entitatea AEROFLOT — Reprezentanță, CUI 6320110, controlate indirect de persoanele fizice listate Vitaly Gennadyevich Savelyev, Igorevich Poluboyarinov și Sergey Viktorovich Chemezov, respectiv următoarele conturi bancare active deschise la banca Raiffeisen Bank — S.A:

— RO60RZBR0000060015045177;

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

— RO62RZBR0000060003770249;

— RO85RZBR0000060002407567”, arată decizia din Monitorul Oficial, semnată de președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Mirela Călugăreanu.

Aeroflot și companiile din grup se confruntă cu dificultăți majore din cauza sancțiunilor dure impuse de UE, SUA și Marea Britanie ca răspuns la invazia rusă în Ucraina.

Anterior, compania aeriană Aeroflot a fost eliminată din sistemul global de rezervare, care este coloana vertebrală a companiilor aeriene din întreaga lume. În urma acestei măsuri, compania aeriană nu mai este afișată pe „piața folosită de agenții de turism, site-uri web de călătorie și corporații din întreaga lume pentru cumpărare de bilete și servicii de rezervări de zboruri”.

Anterior, lumea occidentală a închis spațiul aerian aeronavelor rusești. În plus, Boeing și Airbus au declarat că nu vor mai face afaceri cu clienții ruși. Înainte, Delta Air Lines și-a încheiat acordul de rezervare în comun cu Aeroflot.

Cine sunt rușii care controlează Aeroflot

Vitaly Gennadyevich Savelyev este ministrul Transporturilor al Federației Ruse și membru al Consiliului de Administrație al Căilor Ferate Ruse, numit în această funcție de Guvernul Federației Ruse. El este fostul CEO al Aeroflot. În octombrie 2021, Rusia a demarat o mobilizare militară fără precedent pe sau în apropierea graniței cu Ucraina și în regiunea Crimeea ocupată de Ucraina. Forțele armate ruse au desfășurat acolo exerciții militare majore. Acest lucru a dus la escaladarea conflictului și a pus o presiune destabilizatoare asupra Ucrainei. Atât personalul militar, cât și echipamentele militare ale Forțelor Armate Ruse au fost transportate în zonele din apropierea graniței cu Ucraina de către Căile Ferate Ruse, unde Savelyev este membru al Consiliului de Administrație.

În plus, Aeroflot, sub conducerea lui Savelyev, a asigurat transport aerian regulat de pasageri între aeroporturile ruse și aeroportul internațional Simferopol și, prin urmare, a sprijinit consolidarea peninsulei Crimeea anexată ilegal de Federația Rusă, care, la rândul său, a subminat și mai mult integritatea teritorială, suveranitatea și independența a Ucrainei. Prin urmare, el este responsabil pentru sprijinirea sau implementarea activă a acțiunilor sau politicilor care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea în Ucraina.

Mikhail Igorevich Poluboyarinov este directorul general al OJSC Aeroflot. OJSC Aeroflot este cea mai mare companie aeriană din Federația Rusă. OJSC Aeroflot nu numai că furnizează servicii guvernului rus, dar generează și o sursă importantă de venituri pentru acesta. Aeroflot a operat zboruri ilegale către Crimeea ocupată.

La 24 februarie 2022, după etapele inițiale ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, Mikhail Igorevich Poluboyarinov, alături de alți 36 de oameni de afaceri, s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin și cu alți membri ai guvernului rus pentru a discuta impactul acțiunilor întreprinse în urma sancțiunilor occidentale. Faptul că a fost invitat să participe la această reuniune arată că este membru al cercului cel mai apropiat al lui Vladimir Putin și că sprijină sau pune în aplicare acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea Ucrainei. De asemenea, acest lucru arată că este unul dintre oamenii de afaceri importanți, implicat în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venit guvernului Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei.

Sergey Viktorovich Chemezov este unul dintre apropiații președintelui Vladimir Putin, ambii erau ofițeri KGB detașați la Dresda și este membru al Consiliului Suprem al „Rusia Unită”. El beneficiază de legăturile sale cu președintele rus, fiind promovat în funcții de conducere în firme controlate de stat. El conduce conglomeratul Rostec, principala corporație rusă de apărare și producție industrială controlată de stat. În urma unei decizii a guvernului rus, Technopromexport, o subsidiară a Rostec, intenționează să construiască centrale energetice în Crimeea, sprijinind astfel integrarea acesteia în Federația Rusă. În plus, Rosoboronexport, o subsidiară a Rostec, a sprijinit integrarea companiilor de apărare din Crimeea în industria de apărare a Rusiei, consolidând astfel anexarea ilegală a Crimeei în Federația Rusă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Dar Romania face ceva din proprie initiativa? Petrolul romanesc este tot in mana rusilor, de exemplu. Via Patriciu, apoi lantul slabiciunilor. Cati s-au imbogatit pe seama afacerilor de acelasi tip cu cele practicate de oligarhii rusi? Profitati de moment sa mai faceti curatenie si justitie.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.