Primăria Capitalei a început lucrările pe linia 5 ,,tramvaiul corporatiștilor”. Se reface bucla de întoarcere de la Băneasa care va permite circulația tramvaielor pe ambele șine

Bucla Tramvai 5 PMB

Societatea de Transport București a început lucrările pentru refacerea buclei de întoarcere de la Aerogării-Băneasa pe linia tramvaiului 5, ,,tramvaiul corporatiștilor“, a anunțat Primarul General, Nicușor Dan. Lucrările vor dura 6 luni, iar refacerea buclei de întoarcere de la Băneasa va permite ca tramvaiul să circule pe ambele șine, în prezent pe linia 5 fiind folosite tramvaiele cu două cabine relocate de la Pantelimon.

Primăria Capitalei a avut nevoie de peste 5 ani pentru a face exproprierile necesare modernizării buclei de întoarcere și a începe lucrările pentru refacerea șinelor. (Exproprierile au vizat o suprafață de 2 metri și un gard de 21 de metri, potrivit PMB). Tramvaiele vor facilita deplasarea spre instituții publice – Direcția Permise și Înmatriculări și vor face legătura și cu linia de Metrou M2 Berceni – Pipera.

,,Am început lucrările pentru continuarea și finalizarea proiectului de reabilitare a buclei de tramvai de pe bulevardul Aerogării. Lucrările sunt realizate de Societatea de Transport București. Este vorba despre un proiect sistat de mai bine de zece ani, din cauza unor probleme de natură juridică legate de exproprieri, dar și de intrarea în insolvență a fostului executant. Se vor moderniza linia de tramvai, rețeaua de contact și peroanele, se vor reface canalizația pentru semafoare, carosabilul și trotuarele și se va moderniza cu tehnologie de tip LED sistemul de iluminat public. Conform contractului, lucrările vor dura 6 luni. Lucrările presupun și construcția unui peron în bucla de întoarcere, astfel încât călătorii care folosesc acest traseu vor fi mult mai aproape de obiective de interes precum aeroportul Băneasa. Prin reactivarea buclei de întoarcere se va realiza o mai bună desfășurare a parcului de tramvaie ce deservește linia 5, se reduc semnificativ timpii de așteptare a vagoanelor asigurându-se un flux continuu al acestora”

Pe linia 5 este modernizat doar tronsonul de la Podul (Pasajul suprateran) Băneasa până la Aeroportul Băneasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.