Primăria Capitalei va semna cu Bog’Art contractul de 58 de milioane lei pentru finalizarea reparațiilor capitale la Podul Grant. De ce au fost oprite lucrările în 2020

Pod Grant

Constructorul român Bog’Art a depus singura ofertă la contractul Primăriei București pentru finalizarea reparațiilor capitale la Pasajul Grant, proiect început în 2019, în mandatul Gabrielei Firea, dar oprit un mai târziu pentru că PMB nu a mai asigurat finanțarea lucărrilor pentru Compania Municipală. Bog Art este unul dintre constructorii care au lucrat la renovarea pasajului Unirii, la Aeroportul Brașov și concurează pentru modernizarea Drumului Județean pe Valea Doftanei, contract de 400 de milioane lei.

Contractul de 58 de milioane lei a fost scos la licitație pe 24 noiembrie 2022, iar la termenul -limită BogArt a depus singura ofertă. Pe Pasajul Grant trece și linia tramvaiului 41, una dintre cele mai importante din București, prima linie pe care circulă tramvaiele noi de la Astra. Lucrările se vor face în baza unei expertize din 2021 și au o durată de 24 de luni, proiectare și execuție. Potrivit caietului de sarcini durata pentru realizarea proiectului tehnic este de 45 de zile, iar garanția de 5 ani.

,,În cadrul acestui contract se vor achizitiona servicii de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție „Pasaj Denivelat Suprateran Pod Grant”. Expertiza realizată în anul 2021 prin care se stabilește starea tehnică actuală a Podului Grant, relevă lucrările necesare pentru aducerea pasajului într-o stare tehnică bună, conform normelor în vigoare. Prin realizarea obiectivului de investiții se va asigura circulația îîn condiții de siguranță și confort pe pasajul „Pod Grant.” De asemenea, se va aduce pasajul într-o stare tehnică corespunzătoare cerințelor de rezistență și siguranță cerute de standardele în vigoare. Lucrările de intervenție sunt necesare protejării construcției existente, care în timp pot suferi degradări semnificative determinate de deficiențele constructive constatate, cauzate, în special, de infiltrații prin rosturi și hidroizolații degradate pe structurile consolidate”.

Dacă nu vor fi depuse contestații (pe 22 decembrie a fost depusă o contestație, ulterior retrasă) lucrările vor începe la primăvară, a transmis marți, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu : ,,la jumătatea lunii Februarie expiră termenul de depunere a contestațiilor pentru reabilitarea Podului Grant. Lucrările vor începe în primăvara acestui an și vizează structura de rezistență a pasajului, reabilitarea liniei de tramvai, refacerea celor 6 bretele și a trotuarului pietonal.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *