Primăria Sectorului 5 a scos la licitaţie un contract de aproape 100 de milioane de lei pentru construirea a trei parcări supraterane în cartierul Rahova

parcari sector 5

Primăria Sectorului 5 a scos la licitaţie un contract de 92 de milioane lei pentru construirea a trei parcări supraterane cu o capacitate totală de 736 de locuri.

Contractul este compus din două loturi, primul lot, pentru parcarea de pe şoseaua Alexandriei nr. 22 – 24 (P + 3 etaje, lângă strada Mărgeanului) estimat la 53 de milioane lei, iar al doilea lot pentru două parcări, pe Calea Rahovei nr. 327 (P+2 E) şi strada Bârcă nr. 2 (P+2 etaje), cu o valoare de 40 de milioane lei. Potrivit documentaţiei din caietul de sarcini, durata contractului de proiectare şi execuţie este de 8 luni.

Capacitatea parcării de pe şos. Alexandriei, la aproximativ 200 de metri est de Piaţa Rahova, va fi de 496 locuri. Parcarea de pe Calea Rahovei (200 metri vest de Piaţa Rahovei, intersecţia Calea Rahovei cu soldat Croitoru Vasile) va putea primi 142 de maşini, iar parcarea de pe strada Bârcă va avea o capacitate de 120 de locuri. (n.r. numărul total al locurilor de parcare este de 758 locuri, nu 736 cum precizează Primăria)

Pentru cea mai generoasă parcare, cea de pe şoseaua Alexandriei – Strada Mărgeanului (parter plus trei etaje), structura va fi metalică, suprafaţa construită desfăşurată va fi de peste 11.000 mp, iar în acelaşi ansamblu vor fi amenajate o piaţă volantă de 725 mp, un teren de sport sintetic şi spaţii verzi, mai arată Primăria Sectorului 5.

Ofertele pot fi depuse până la termenul limită de 15 iulie, preţul ofertei primeşte un punctaj de 60%, iar finanţarea lucrărilor este asigurată din bugetul Primăriei Sectorului 5 şi alte surse eligibile.

În Sectorul 2 al Capitalei, Primăria Generală ar urma să finalizeze parcarea supraetajată cu aproximativ 500 de locuri de la Pantelimon – Granitul, iar în Sectorul 3 Parcarea subterană de la Decebal (700 locuri) pe care o construieşte în regie proprie Primăria Sectorului 3 aşteaptă ultimele avize de la ISU pentru a fi deschisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *