Primul contract pe Autostrada Unirii: CNAIR semnează miercuri cu UMB contractul pentru lotul PNRR Leghin – Târgu Neamț

Autostrada Unirii A 8 prelungire desemnare constructori loturi PNRR noi termene 25 și 31 iulie

CNAIR și UMB semnează miercuri, 20 septembrie, contractul pentru proiectarea și execuția lotului Leghin – Târgu Neamț de pe Autostrada Unirii (A8), potrivit unui anunț de presă al Ministerului Transporturilor. Contractul pentru lotul Leghin – Târgu Neamț (30 km) este finanțat din PNRR și este primul care se semnează pe Autostrada Unirii. Contractul va fi semnat în prezența ministrului Sorin Grindeanu care a declarat că nu mai așteaptă și decizia Curții de Apel București la contestația Danlin (detalii aici). Tot miercuri, 20 septembrie se semnează contractele și pentru Lotul 1 al Autostrăzii A0 București Nord (cu Pizzarotti – Retter) respectiv Lotul 4 A13 Sibiu – Făgăraș (Makyol).

UMB a câștigat contractul pentru proiectarea și execuția lotul 3 Leghin – Târgu Neamț pe 19 iulie cu o ofertă de 1,56 miliarde lei (100 de puncte), iar pe lotul 2 s-a situat Asocierea Danlin XXL – InterTranscom cu 90,72 puncte. Pe locurile 3 și 4 au fost Tekfen și Mapa cu 88 și 81 de puncte.

„Asocierea SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a autostrăzii Târgu Mureș-Târgu Neamț cu prețul de 1,56 miliarde de lei (fără TVA). Constructorul român trebuie să finalizeze lucrările (finanțate prin PNRR) în de 30 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare si 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor, pentru cei 29,91 km ai acestei secțiuni (Leghin-Târgu Neamț) care face parte din A 8 (Târgu Mureș-Târgu Neamț-Iași-Ungheni) Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a declarat pe 19 iulie, șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Pentru lotul 1 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, CNAIR a depășit deja două termene: 25 iulie și 7 septembrie, ultimul termen publicat fiind 19 octombrie. Opt oferte au fost depuse la sfârșitul lunii aprilie, dar nu și de la UMB (detalii aici).

Sursa Foto : Ministerul Transporturilor

Comentarii

  1. Daca castiga Umb avem sanse reale sa fie terminat la termen. Este important sa fie semnate contractele, nu sa asteptam 4 ani ca pe A0 Nord Lot 1 pentru o licitatie.
    Procedura ar trebui simplificata ca la bacalaureat, acolo intr-o saptamana toata lumea cunoaste rezultatul.
    La proiecte, niciodata nu este publicat de ce a castigat o firma si nu cealalta.

  2. Mai vedem și cu UMB daca mai are angajați să termine proiectele că ,,guvernul va tăia facilitățile fiscale ” și UMB va umbla la salarii atunci vor pleca 80/ din șoferi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *