Primul limitator inteligent de viteză din România, instalat la Snagov. El îi oprește doar pe șoferii care încalcă indicațiile privind viteza

speed camera, radar fix, camera viteza Sursa foto: pexels.com

O comună din județul Ilfov este prima localitate din România în care a fost montat un limitator de viteză inteligent. Dispozitivul are senzori, identifică viteza de la distanță și îi lasă să treacă doar pe cei care respectă limita de viteză, scrie TVR Info.

În zona din Ghermănești, în Ilfov, în care va fi instalat sistemul, limita de viteză e de 30 de kilometri pe oră. Deși școala se află chiar în centrul localității, iar mulți copii și părinți traversează pe zebră, unii șoferi calcă pedala de accelerație fără să țină cont de restricție.

Autoritățile locale au montat un limitator cu senzori ce le permite să treacă doar șoferilor care respectă viteza legală. Înainte cu 160 de metri de pragul care ar trebui să îi facă pe șoferi să încetinească va fi montat un panou. Acesta anunță că urmează un sistem inteligent.

Mihai Anghel, primarul comunei Snagov: Nu este un model cumpărat, este un prototip care se implementează în Romania în premieră în comuna Snagov. Am ajuns la concluzia că este necesar să montăm un astfel de bumper inteligent aici, în zona școlii.

Sursa foto: pexels.com

Comentarii

  • Probabil functioneaza ca si cele similare din afara.Atasat e un semafor si o camera. Daca esti peste viteza legala, semaforul ramane pe rosu .

 1. Sambata si duminica precum si noaptea cand scoala e inchisa tot cu 30 la ora se circula? Sau e un exces de zel, sa inventam si noi ceva. Dar de ce nu sta politia acolo ziua sa ia vreo 50-100 de permise. Nu e mai corect asa? Halal tara. Sa va raspund eu, pai de ce sa deranjam pe domnii militieni?

  • Tu dacă ai trece pe acolo și ar fi și”miliția”, după trecerea de pietoni sigur ai deveni și tu pieton.
   Ăștia ca tine bagă oameni în pământ, apoi scapă cu “suspendare”….

 2. S-a ajuns la abuzuri grosolane.
  Pe strada mea de 700 de metri sunt aproximativ 10 bumpere, fara sa fie scoala. Un nou tip de totalitarism. Daca cineva aluneca pe o coaja de banana, vor interzice vanzarea bananelor, si tot asa si cu alte lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *