Prioritatea premierului Ciucă, drumul de legătură între Autostrada A1 Sibiu – Pitești și Drumul Expres Craiova – Pitești : TQM Management și Like Consulting au depus singurele oferte pentru studiul de prefezabilitate

Drum Expres Craiova Pitești Lot 3 API

Proiectanții TQM Management și Like Consulting au depus singurele oferte la contractul CNAIR pentru studiul de prefezabilitate al Drumului de Legătură dintre Drumul Expres Craiova -Pitești (DEx12) și Autostrada A 1 Sibiu-Pitești. Cele două oferte au fost publicate de-abia vineri în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la două zile de la termenul-limită de depunere, marți, 17 ianuarie ora 15 00. Din acest motiv, Economedia a relatat miercuri, 18 ianuarie că în SEAP (încă) nu figura nicio ofertă depusă.

Durata Contractului este de 8 luni, iar valoarea este cuprinsă între 1,2 și 1,4 milioane lei. Termenul de evaluare este stabilit pentru 12 aprilie 2023. Acest proiect a fost descris drept o „prioritate” la sfârşitul anului trecut, la vizita premierului Nicolae Ciucă la Horezu, în judeţul Vâlcea (detalii aici).

Sectorul de Drum Găneasa (Drumul Expres Craiova – Pitești) – Râmnicu Vâlcea – Tigveni – Autostrada A1 este situat pe rețeaua rutieră secundară conform Programului Investițional pentru Dezvoltare Infrastructurii de Transport 2021-2023 prin proiectele Drumul Transregio Corabia – Găneasa – Râmnicu Vâlcea, Râmnicu Vâlcea – Tigveni A1, în lungul acestui aliniament sunt prevăzute trei variante de ocolire la Drăgășani, Băbeni și Râmnicu Vâlcea, conform informațiilor din Caietul de Sarcini pe care l-a consultat Economedia. Totodată, prestatorul trebuie să predea CNAIR o comparație între scenariul „fără proiect” (do minimum), varianta profil Drum Transregio, respectiv scenariul profil Drum Expres „do project”, în care se vor analiza alternativele recomandate în cadrul studiului de prefezabilitate.

„Obiectul prezentului Contract de Servicii este elaborarea Studiului de prefezabilitate Drum Găneasa (DX12) – Râmnicu Vâlcea – Tigveni (A1)”, arată descrierea contractului din SEAP.

„Ceea ce doresc să subliniez, fiind vorba de prezenţa, astăzi, în oraşul Horezu, în judeţul Vâlcea, este faptul că la discuţiile pe care le-am avut cu membrii Filialei PNL Vâlcea, unul dintre obiectivele pe care noi le-am avut în vedere, ca fiind de relevanţă pentru cetăţenii judeţului, să se constituie în proiectul prin care să aprobăm studiul de fezabilitate şi să intre în procedura de licitaţie studiul de fezabilitate pentru Drumul expres Găneasa – Drăgăşani – Râmnicu Vâlcea – Tigveni, în felul acesta reuşind să se realizeze conexiunea dintre drumul expres Piteşti – Craiova şi desigur, autostrada Piteşti – Sibiu”, a spus premierul Ciucă, la Horezu, pe 29 decembrie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *