Prioritatea Premierului Ciucă, legătura între Autostrada A1 Sibiu – Pitești și Drumul Expres Craiova – Pitești: TQM Management a câștigat licitația pentru Studiul de Prefezabilitate

Drum Expres Lot 2 viteza 120

Proiectantul TQM Management a câștigat licitația pentru Studiul de Prefezabilitate al Drumului Expres care va face legătura între Autostrada A1 Sibiu – Pitești și Drumul Expres Craiova – Pitești, a anunțat marți Compania de Drumuri.

Legătura între Găneasa (lotul 2 al DEx12) și A1 Tigveni (lotul 6 Râmnicu Vâlcea – Tigveni) a fost considerată o „prioritate” de către premierul Nicolae Ciucă, cu ocazia unei vizite la Horezu în Vâlcea, iar la termenul-limită au depus oferte doar două firme: TQM Management și Like Consulting. Oferta TQM a fost de 1,2 milioane lei, iar durata elaborării documentației este de 8 luni.

Contractul poate fi semnat doar dacă în termen de 10 zile nu se depun contestații.

„Urmare a finalizării procesului de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziție publică, în cursul zilei de astăzi, 28.03.2023, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire pentru ELABORARE STUDIU DE PREFEZABILITATE DRUM GĂNEASA(DX12) – RÂMNICU VÂLCEA – TIGVENI(A1). Ofertantul desemnat câștigător în cadrul procedurii de achiziție publică este S.C. TQM MANAGEMENT SRL, cu preţul de 1.199.978,55 lei fără T.V.A. Durata contractului de proiectare este de 8 luni de la Data de Începere a Contractului. Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, arată un comunicat de presă CNAIR.

Sectorul de Drum Găneasa (Drumul Expres Craiova – Pitești) – Râmnicu Vâlcea – Tigveni – Autostrada A1 este situat pe rețeaua rutieră secundară conform Programului Investițional pentru Dezvoltare Infrastructurii de Transport 2021-2023 prin proiectele Drumul Transregio Corabia – Găneasa – Râmnicu Vâlcea, Râmnicu Vâlcea – Tigveni A1, în lungul acestui aliniament sunt prevăzute trei variante de ocolire la Drăgășani, Băbeni și Râmnicu Vâlcea, conform informațiilor din Caietul de Sarcini pe care l-a consultat Economedia. Totodată, prestatorul trebuie să predea CNAIR o comparație între scenariul „fără proiect” (do minimum), varianta profil Drum Transregio, respectiv scenariul profil Drum Expres „do project”, în care se vor analiza alternativele recomandate în cadrul studiului de prefezabilitate.

„Obiectul prezentului Contract de Servicii este elaborarea Studiului de prefezabilitate Drum Găneasa (DX12) – Râmnicu Vâlcea – Tigveni (A1)”, arată descrierea contractului din SEAP.

„Ceea ce doresc să subliniez, fiind vorba de prezenţa, astăzi, în oraşul Horezu, în judeţul Vâlcea, este faptul că la discuţiile pe care le-am avut cu membrii Filialei PNL Vâlcea, unul dintre obiectivele pe care noi le-am avut în vedere, ca fiind de relevanţă pentru cetăţenii judeţului, să se constituie în proiectul prin care să aprobăm studiul de fezabilitate şi să intre în procedura de licitaţie studiul de fezabilitate pentru Drumul expres Găneasa – Drăgăşani – Râmnicu Vâlcea – Tigveni, în felul acesta reuşind să se realizeze conexiunea dintre drumul expres Piteşti – Craiova şi desigur, autostrada Piteşti – Sibiu”, a spus premierul Ciucă, la Horezu, pe 29 decembrie 2022.

Sursa CNAIR

Comentarii

 1. O inutilitate totala care reliefeaza faptul ca e o licitatie cu dedicatie pentru Ciuca si amicii lui din Oltenia.
  Nu trebuie sa fii un geniu sa vezi ca pe harta poti ajunge de la Ganeasa la Tigveni via drumul express ce se construieste acum pana la A1 si apoi sa mergi pana la Curtea de Arges/Tigveni via A1 + noul segment aflat in constructie de Astaldi.
  Periculosi generalii astia ca “out of the box” la ei inseamna “f**k the law, fac ce vreau”
  Daca deciziile se luau cu cap, cu umanitate, ar fi facut spre Alexandria unde se moare “in veselie” si spre Giurgiu sau daca chiar vroiai sa dezvolti Eterna Teranova, atunci accelerai Craiova-Filiasi-Tg Jiu …

 2. Drum inutil si dupa mine.
  Bun era: urgent Craiova-Filiasi-Tg Jiu.
  Urgent e Campina – Sacele pentru ca 4 ani , termenul acceptat de Monstruoasa, e enorm de mult pentru 23 km.
  😵

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *