Producătorul de materiale de construcții Cemacon a atras bani norvegieni pentru un parc fotovoltaic

Redacția iun. 27, 2022 0 comentarii
cemacon foto

Producătorul de materiale de construcții Cemacon, controlat de frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, a câștigat un grant norvegian în valoare de 473.000 euro pentru construcția unui parc fotovoltaic.

Grantul reprezintă 44,93% din cheltuielile eligibile ale proiectul de energie regenerabilă „Cemacon Green Energy Farm”, în valoare de 1.052.856 euro, a cărui implementare va începe în toamna acestui an.

Parcul fotovoltaic va avea o putere instalată de peste 1MWh, cu un sistem format din 2.198 panouri fotovoltaice (455 Wp) și 18 invertoare de 50 kW, iar reducerea emisiilor de CO2 este estimată la -299 tone CO2/an. Economiile financiare ale companiei în urma trecerii pe energia regenerabilă asigurată de acest parc vor fi de aproximativ 165.000 euro/an.

Finanțatorul, Internațional Development Norway – o organizație norvegiană cu peste 20 ani de experiență în proiecte internaționale pentru dezvoltarea de bune practici în domeniul eco‐business, a sprijinit deja compania și în implementarea proiectului „Investment în a new, eco-friendly ceramic coatings production line at CEMACON”, care presupune construcția unei noi fabrici de produse ceramice.

De asemenea, Cemacon a depus un nou proiect de investiții pentru un parc fotovoltaic în cadrul Planului Național de Redresare și Rezilență și susține că are în plan și alte obiective strategice de tranziție către energie verde și performanță energetică sustenabilă.

Frații Dragoș și Adrian Pavăl controlează Cemacon prin intermediul Pavăl Holding, care deține 77,8% dintre acțiuni și Pif Industrial, cu 16,7%.

Citește și:

INTERVIU Cum ajunge tehnologia în fabricile din Construcții? Cemacon: „Avem creat la nivelul companiei un task-force de digitalizare, care lucrează la mai multe proiecte, în valoare de aproximativ 200.000 euro”

Foto: Cemacon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *