Producătorul de mobilă Lemet montează panouri fotovoltaice pe acoperișul halelor deținute, într-un plan de investiții de opt milioane de euro

Alexandru Rizea

Producătorul de mobilă Lemet a demarat montarea unei centrale electrice fotovoltaice care face parte dintr-un amplu plan de investiții în valoare de opt milioane de euro. Partener în acest proiect energetic, care mai presupune și instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperișurile a trei dintre halele fabricii, este Electrica Furnizare. Lucrările vor fi finalizate în primul trimestru al anului 2022.

Centrala electrică va avea o putere instalată de 975,2 kWp și o producție medie anuală de energie electrică estimată la 1.082 MWh. După ce investiția va fi finalizată, Lemet va putea să-și asigure o mare parte din energia electrică consumată în activitatea de producție. Mai mult, fiind vorba de energie verde, emisiile de CO2 vor fi reduse cu peste 275 de tone pe an.

“Suntem bucuroși că am reușit să demarăm acest proiect, la care noi ținem foarte mult. Ne propunem să fim din ce în ce mai buni și mai eficienți, iar această investiție reprezintă un mare pas înainte. În plus, grija pentru oameni și protejarea mediului înconjurător fac parte din valorile noastre, așa că mizăm pe energia verde pentru a asigura un model de creștere sănătos și sustenabil. Nu în ultimul rând, suntem recunoscători Electrica Furnizare, un partener care ne-a ghidat cu răbdare în acest demers și, prin profesionalism și implicare, a făcut ca planurile noastre să devină realitate”, a declarat Alexandru Rizea, Director General Lemet.

2021 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru strategia de investiții a Lemet, și nu mai puțin de opt milioane de euro au fost bugetate pentru construcția de noi spații de producție și showroom-uri, investiții în energie verde, în noi tehnologii și în digitalizare. Unele proiecte au fost deja implementate, cum ar fi construcția unei hale de producție în suprafață de 7.500 mp sau cele din sfera tehologiei, în timp restul, printre care se numără și construcția unui showroom cu o suprafață de 3.000 de metri pătrați în Câmpina, vor fi finalizate în prima parte a anului 2022.

“Vom continua să extindem rețeaua de magazine Lems și vom investi în noi capacități de producție. De asemenea, vom continua să susținem o serie de proiecte sociale și culturale care aduc mari satisfacții comunității”, a mai spus Alexandru Rizea.

Cu sediul în comuna Brebu, lângă Câmpina, compania  deține 10 linii de producție cu tehnologii de ultimă oră, complet automatizate, pentru prelucrarea panourilor compozite din lemn și a lemnului masiv. În total, fabrica și halele de depozitare au o suprafață de 41.000 de metri pătrați.

Compania operează rețeaua LEMS, cel mai mare lanț de magazine de mobilă din România. Acoperind aproape toată țara, cele 70 de magazine LEMS au o suprafață totală de retail de peste 70.000 metri pătrați. Pe platforma Lemet și în rețeaua LEMS lucrează peste 1.600 de angajați.

Sursa foto: Lemet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *