Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa are în atenția Ucraina, spunând că vrea să participe la reconstrucția acestei țări după război.
„Strategia noastră de dezvoltare are o componentă regională solidă și căutăm oportunități dincolo de granițele României. Înainte de război nu am avut expunere pe Ucraina, prin urmare nu am resimțit un impact direct după declanșarea conflictului”, arată compania, într-un răspuns pentru investitori.
Însă Teraplast susține că vrea să contribuie la reconstrucția Ucrainei, ținând cont că are o fabrică aproape de graniță.
„Reconstrucția unei țări după distrugerile războiului este o provocare majoră și vrem să contribuim la refacerea acestei țări, să fim parte a soluției. Dincolo de calitatea produselor noastre, de competitivitatea lor, mizăm și pe o poziționare geografică bună, care ne poate aduce și un avantaj suplimentar. Fabrica noastră se află la doar 150 de km de granița cu Ucraina. Distanța de la parcul din Sărățel până la Kiev este relativ similară cu cea până la Constanța. Ucraina este în atenția noastră din perspectiva dezvoltării pe termen mediu a Grupului și analizăm modul în care ne putem implica”, arată compania.
TeraPlast Bistriţa a ajuns la afaceri de 563,6 milioane de lei în perioada ianuarie-septembrie 2022, în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului trecut, însă profitul net a scăzut cu 62% față de anul trecut.
Grupul Teraplast este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București și în indicii Small Cap și Global All Cap ai FTSE Russell.