Producţia de petrol a OPEC a crescut în iulie datorită revenirii producţiei Arabiei Saudite  

petrol Sursa foto: Pixabay

Producţia de petrol a OPEC a crescut în iulie, deoarece o revenire a ofertei Arabiei Saudite şi creşterile mici în alte părţi au compensat impactul reducerilor voluntare ale livrărilor altor membri şi ale alianţei mai largi OPEC+, transmite Reuters, citată de News.ro

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol a pompat luna trecută 26,70 milioane de barili pe zi (bpd), în creştere cu 100.000 de barili pe zi faţă de iunie, potrivit sondajului bazat pe date de transport maritim şi informaţii din surse din industrie.

Creşterea vine în ciuda faptului că OPEC+, care cuprinde OPEC şi aliaţi precum Rusia, şi-a menţinut majoritatea reducerilor de producţie până la sfârşitul anului 2025 pentru a susţine piaţa în faţa creşterii lente a cererii, a ratelor ridicate ale dobânzilor şi a creşterii producţiei din SUA.

Analize Economedia

Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2

O reuniune a miniştrilor de top ai ţărilor din OPEC+ a menţinut joi neschimbată politica producţiei de petrol, inclusiv un plan de a începe eliminarea unui nivel de reduceri de producţie din octombrie, şi a repetat că creşterea ar putea fi întreruptă sau inversată dacă este necesar.

Arabia Saudită a oferit luna trecută cea mai mare creştere a ofertei, de 70.000 bpd, arată sondajul, deoarece exporturile şi-au revenit faţă de iunie, când au fost mai mici decât erau aşteptările.

Producţia a ajuns la 9 milioane bpd în iulie, aproape de ţinta regatului.

Nigeria a avut cea mai mare scădere, de 30.000 bpd, exporturile fiind mai scăzute faţă de liuna precedentă, arată sondajul.

Creşteri mici au avut loc în Libia şi Iran, doi dintre membri care nu sunt obligaţi să reducă producţia, şi din Irak.

Producţia iraniană a atins 3,22 milioane bpd, arată sondajul, fiind cea mai mare din 2018, conform sondajelor Reuters. Iranul a mărit exporturile în ultimii ani, în ciuda faptului că sancţiunile SUA rămân în vigoare.

Producţia şi exporturile Irakului au crescut faţă de luna precedentă, au arătat datele privind fluxurile şi a spus o sursă de urmărire a tancurilor petroliere.

OPEC a pompat cu aproximativ 240.000 bpd mai mult decât ţinta implicită pentru cei nouă membri acoperiţi de acorduri de reducere a aprovizionării, Irakul încă reprezentând cea mai mare parte a excesului, a constatat sondajul.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: