Producția industrială a scăzut cu 2,4% în primele cinci luni ale anului. Sectorul de producţie şi furnizare de energie a scăzut cu aproape 6%

energie electrica Sursa foto: ACUE

În primele cinci luni ale anului, producţia industrială a scăzut cu 2,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele Institutului Național de Statistică

În perioada 1 ianuarie – 31 mai, comparativ cu același interval din 2021, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 0,8%, ca urmare a scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,1%) și industriei extractive (-4,4%). Industria prelucrătoare a crescut cu 0,3%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 31 mai , comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a fost mai mică cu 2,4%, ca efect al scăderilor din cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,8%), industria extractivă (-4,3%) și industria prelucrătoare (-1,2%).

În luna mai 2022, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 10,1%, creștere susținută de toate cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+12,2%), industria extractivă (+1,1%) și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,4%). Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,1%, ca efect al scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-2,3%) și industria extractivă (-1,7%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 4,3%.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 6,4%. Industria prelucrătoare a crescut cu 8,5%, în timp ce industria extractivă și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 6,6%, respectiv cu 2,1%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,1%, datorită creșterii industriei prelucrătoare (+1,4%). Industria extractivă și producţia şi 2 / 4 furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 7,2%, respectiv cu 3,7%.