Profit net de 1,67 miliarde de lei pentru Grupul Banca Transilvania la finalul trimestrului trei din 2022

ghiseu bancar, banca Sursa foto: Banca Transilvania

Grupul Banca Transilvania a înregistrat un profit net de 1,67 miliarde lei la finalul trimestrului trei din acest an, dintre care 1,44 miliarde lei este al băncii. Activele financiare au ajuns la la 141 miliarde lei la finalul trimestrului trei din acest an, în creștere cu 6,6% față de începutul anului, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori București.

„Am continuat creșterea constantă a numărului clienților și tranzacțiilor, cu o dinamică mult peste media pieței. Am crescut susținut și am finanțat companiile și oamenii, în ciuda faptului că piața financiară este mai plină de incertitudini ca oricând și costurile de finanțare și cerințele de capital sunt factori suplimentari care induc incertitudine în economie. Rămânem și pe viitor atașati de obiectivul nostru – de a fi principalul susținător al economiei și al statului, pentru dezvoltarea României”, afirmă Ӧmer Tetik, Director General BT.

Potrivit documentului, Creditele Băncii Transilvania au crescut până la 63,2 miliarde lei. Comparând cu începutul anului, creditele nete pentru persoanele juridice au crescut cu aproape 32%, până la 27,2 miliarde lei, iar creditele nete pentru persoanele fizice au crescut cu 7,4% și au ajuns la 27,6 miliarde lei. Soldul creditelor acordate de Grupul BT a crescut cu 2,9 miliarde lei pe parcursul celui de al treilea trimestru, ajungând la 67,8 miliarde lei. În primele nouă luni, soldul a crescut cu aproximativ 11,7 miliarde lei, BT acordând 206.000 de credite populației și firmelor în perioada ianuarie–septembrie.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Depozitele clienţilor Grupului BT au ajuns la 113,4 miliarde lei, în creștere cu 5% față de începutul anului. 74,6 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 38,9 miliarde lei depozitele ale persoanelor juridice.

Veniturile operaționale ale băncii au crescut cu 19%, până la 3,8 miliarde lei, pe fondul creşterii volumelor operaţionale.

Numărul clienților activi ai băncii a ajuns la 3,8 milioane, în creștere cu 4,7% de la începutul anului. BT are 313.000 de clienți activi noi în primele nouă luni din 2022. 84% dintre clienții băncii sunt digitalizați.

Alte detalii financiare

  • Eficienţa operaţională a băncii a atins nivelul de 52%. Raportul cost/venit s-a păstrat la un nivel confortabil datorită gestionării adecvate a costurilor și a eficientizării prin digitalizare.
  • Rata creditelor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 2,55%.
  • Gradul de acoperire cu provizioane totale a creditelor neperformante, conform standardelor EBA, este de 187%. Soldul provizioanelor a crescut în primele 9 luni ale anului cu 12,9%, până la 4.079 milioane lei, comparativ cu soldul de la finalul anului 2021, când era de 3.614 milioane lei. Banca a menținut politica de provizionare foarte prudentă.
  • Solvabilitatea băncii fără profitul ultimului trimestru este de 22,05%, iar cu profitul inclus, este de 23,05%. Grupul Financiar Banca Transilvania
  • Integrarea Țiriac Leasing în Grupul BT este în desfășurare, iar fuziunea este estimată în decembrie a.c.
  • BT Asset Management a devenit cel mai mare administrator de active din România, cu peste 4 miliarde lei în administrare prin cele 17 fonduri deschise de investiții. BTAM se apropie de 100.000 de clienți.
  • BT Mic a ajuns la 14.500 de clienți, din care peste 75% sunt la primul credit.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Cred ca este o greseala de ordin de marime. Poate 1,6 miliarde. Pentru un site de profil economic o astfel de eroare este impardonabila.

    In rest numai de bine

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.