Profitul net al MedLife a scăzut cu 60% în 2022

MedLife

MedLife a înregistrat un profitul net consolidat preliminar în scădere cu 60,7% în 2022, la 44,39 milioane de lei, potrivit Bursei de Valori București (BVB).

Veniturile operaționale consolidate ale grupului MedLife au urcat anul trecut cu 26,6%, la 1,819 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile operaționale au crescut cu 35,6%, la 1,716 miliarde de lei, a precizat MedLife în raportul financiar.

Cele mai de succes linii de business din punct de vedere al veniturilor din contracte cu clienții au fost clinicile, spitalele și corporate, care au crescut anual cu 51,6%, 19,3% și, respectiv, 7,4%.

Pe fondul presiunilor inflaționiste, MedLife și-a continuat strategia de expansiune și creștere, finalizând 13 tranzacții majore și dezvoltând șapte proiecte pe cale organică pentru a-și consolida expertiza în domeniul serviciilor medicale integrate și al serviciilor de nișă, a precizat compania.

Activele totale ale grupului au crescut cu 46,2% de la an la an, ajungând la 2,073 miliarde de lei la sfârșitul anului 2022, în timp ce pasivele totale au crescut cu 58,7% anual, la 1,645 miliarde de lei.

În ceea ce privește venitul operațional, MedLife și-a tăiat o pondere de 32,6% în rezultatul grupului, încasând 593,4 milioane de lei în 2022, după o scădere anuală de 2% în anul anterior. Rezultatul net al companiei-mamă s-a prăbușit cu 96% pe an, la 2,24 milioane de lei, adică 5% din profitul net consolidat al grupului.

Printre prioritățile sale pentru 2023, grupul se concentrează pe proiectul pilot MedLife Medical Hub, un parc medical situat în București, care a intrat în a doua etapă de dezvoltare. Compania plănuiește să reproducă proiectul pilot și în alte zone ale țării, precum orașele Brașov, Sibiu, Cluj și Arad.

Pe termen scurt, Grupul MedLife va inaugura o nouă hiperclinică în orașul Bacău din nord-estul țării și va finaliza achiziția furnizorului român de servicii medicale Provita Group, pentru care a primit deja aprobarea autorității antitrust din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *