Prognoza de producție auto globală, redusă cu 6,2% pentru acest an și 9,3%, adică 8,45 milioane de mașini, pentru 2022

ford, masini, fabrica, auto

Compania de cecetare IHS Markit, ale cărei proiecții de producție sunt utilizate de producătorii de automobile, furnizorii și analiștii de cercetare din întreaga lume, tocmai a scăzut din nou estimările pentru producția auto globală, care au fost sabotate tot anul din cauza lipsei globale de cipuri.

IHS Markit și-a redus prognoza de producție pentru acest an cu 6,2% – sau 5,02 milioane de vehicule – și și-a redus proiecția pentru anul viitor cu 9,3%, sau 8,45 milioane de mașini și camioane.

Consultanții și-au redus, de asemenea, estimarea pentru 2023 cu 1,1% sau 1,05 milioane de unități.

„Aceasta este cea mai mare ajustare individuală a perspectivelor din ultimele nouă luni turbulente”, a anunțat compania de cercetare.

Revizuirile reflectă provocarea pe care industria auto o întâmpină cu un dezastru după altul ale lanțurilor de aprovizionare.

În primul rând, industria a redus prea mult comenzile de cipuri în timpul lockdown-urilor inițiale cauzate de pandemie anul trecut, și și-a pierdut poziția în fața sectoarelor economice care beneficiat de creșterea cererii atunci când consumatorii au fost forțați să rămână acasă, în carantină.

Apoi au apărut furtuni de iarnă în Texas, un incendiu de fabrică în Japonia și focare COVID-19 amplificate în Asia de Sud-Est, toate afectând producția de semiconductori.

Ford Craiova Sursa foto: gov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.