Prognoză FMI: Creșterea economică a României va fi de 2,8% în 2024, o deteriorare față de prognoza anterioară

sediu FMI Sursa foto: Worldatlas.com

Economia românească va crește cu 2,8% în 2024, arată cea mai recentă prognoză a Fondului Monetar Internațional (FMI), care și-a revizuit în jos estimarea din toamnă ce arăta o creștere economică de 3,8% pentru România în acest an.

Raportul FMI arată că economia românească va accelera de la un avans de 2,8% în 2024, de la unul de 2,1% în 2023, pentru ca anul viitor să accelereze până la 3,6%.

În ceea ce priveşte inflaţia, FMI prognozează că România va înregistra în acest an o creştere medie anuală de 6%, după un avans de 10,4% înregistrat în 2023. Ritmul de creştere a preţurilor va încetini semnificativ abia în 2025, când se va situa la 4%.

De asemenea, în ceea ce priveşte deficitul de cont curent al României, FMI se aşteaptă doar la o stagnare la 7,1% din PIB în 2024 și la o reducere ușoară până la 6,8% din PIB în 2025.

Citește și:

Concluziile FMI după vizita în România: Instituția recomandă reducerea suplimentară a pragului pentru microîntreprinderi, un eventual impozit progresiv și să crească impozitul pe proprietate / Deficitul va trece de 6% în următorii ani, din cauza noii legi ai pensiilor

Sursa foto: Worldatlas.com

Comentarii

  1. Totusi sunt f.optimiste!
    Cred ca la urmatoarea estimare vor vorbi de 1% crestere economica!😩
    Pas cu pas!
    Incep cu trompeta si apoi ciripit de pasarele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *