Programul Casa Verde Fotovoltaice se deblochează. Ministrul Mediului: Miercuri vom deschide o nouă sesiune prin care vom valida potențialii instalatori

panouri fotovoltaice solare InnoEnergy Skills Institue lauch

Ministrul Mediului Mircea Fechet a declarat că, miercuri, 22 noiembrie, de la ora 10:00 se va redeschide o nouă sesiune prin care se vor valida potențialii instalatori pentru programul Casa Verde Fotovoltaice, program care a fost blocat în urma unei decizii a Curții de Apel Oradea.

„În urmă cu câteva zile am invitat la sediu reprezentanții companiei care au dat în judecată AFM și reprezentanții AFM încercând să găsesc o posibilitate de mediere a acestui conflict între mediul privat și statul român înțelegând că termene de judecată puteau depăși cu mult perioada estimată de noi și să deblocăm această situație. Am ajuns la o înțelegere între părți: miercuri în această săptămână, de la ora 10 dimineața vom deschide o noua sesiune prin care vom valida potențialii instalatori”, transmite ministrul Mircea Fechet, într-o conferință de presă.

Ministrul a transmis că în noua sesiune se pot înscrie și instalatori care nu s-au înscris prima dată, dar și instalatori care au fost anterior respinși.

Acesta a mai menționat că a primit promisiunea societății care a dat în judecată AFM că va renunța la proces în măsura în care se va deschide noua sesiune, iar astfel programul se va debloca pentru cei 90.000 de beneficiari care așteptau finanțarea de la stat.

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat, marţi 26 septembrie, că Programul Casa Verde Fotovoltaice se suspendă ca urmare a unei Hotărâri a Curţii de Apel Oradea într-un dosar deschis de una dintre firmele care nu a fost validată ca şi instalator. Instituţia susţine că întreaga procedură a fost respectată şi va depune toate eforturile pentru reluarea programului.

„Prin această decizie s-a dispus suspendarea executării Deciziei de soluţionare a contestaţiei privind respingerea dosarului de validare al reclamantei DHELECTRIC SYSTEMS SRL ca şi instalator publicat pe site-ul AFM în data de 28 august 2023 şi suspendarea întregii proceduri de publicare a listei instalatorilor validaţi, de alegere a acestora de către beneficiari şi de încheiere a contractelor de participare şi de finanţare până la soluţionarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului 3168/111/2023”, a transmis, marţi, AFM, într-un comunicat de presă.

Economedia a scris aici pe larg despre acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *