Proiect de aproape 3 miliarde de euro prin care 12 state membre UE vor să dezvolte un lanț integrat de producție de baterii electrice

audi, baterii

Comisia Europeană a aprobat astăzi un ajutor de stat de 2,9 miliarde de euro pe care 12 state membre UE îl vor furniza unui proiect integrat ce urmărește dezvoltarea în Europa a întregului lanț de producție a bateriilor electrice, potrivit unui comunicat al executivului european.

România nu este parte a proiectului la care participă Austria, Belgia, Croația, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Slovacia, Spania și Suedia.

Proiectul urmărește crearea unui lanț tehnologic – de la extracția materiilor prime, design și producție, până la reciclarea bateriilor, cu accent pus pe sustenabilitatea procesului.

UE este într-o cursă majoră pentru înlocuirea combustibililor fosili cu alte tipuri de energie mai puțin poluante. Ca rezultat al acestei schimbări de paradigmă, cererea de baterii pentru automobilele electrice, dar și pentru multe alte mecanisme și dispozitive a explodat, punând Europa în situația de a depinde de state terțe pentru a-și asigura tehnologia, dar și materiile prime.

Comisia se așteaptă ca ajutorul de stat să atragă investiții private de încă 9 miliarde de euro în următorii ani. (Foto: Audi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *