Proiect. Guvernul va majora salariul minim la 3.300 lei, de la 1 octombrie

Redacția sept. 20, 2023 5 comentarii
bani, lei, finante, bancnote

Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre a Guvernului prin care salariul minim brut pe economie se majorează la 3.300 lei de la 1 octombrie. Actul normativ nu precizează dacă se va menține facilitatea de a scuti de taxe 200 de lei din salariul brut.

„Prin prezentul act normativ se propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 3.300 lei lunar începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri de Guvern, ceea ce reprezintă o creștere de 10 %, față de luna septembrie 2023. În luna septembrie din anul 2023 tariful orar este de 18,145 lei/oră pentru un program complet de lucru 165,333 ore pe lună, iar din luna octombrie 2023 tariful orar va fi de 19,96 lei/oră pentru un program complet de lucru de 165,333 ore/lună”, arată proiectul de act normativ.

Guvernul precizează că în România beneficiază în prezent de salariul minim brut garantat în plată un număr de circa 1,5 milioane de salariați, ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 28 % din numărul total de salariați activi. De majorarea salariului de bază minim de 3.300 de lei vor beneficia un număr de 1.867.588 salariați.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

 1. Daca nu-i net, tot degeaba. Nu-i mai taxati pe oamenii astia. I-a taxat viata destul. Si daca e problema de CASS, aveti grija cu medicamentele de mii de euro pe care le cumparati orbeste si nici macar nu-si fac treaba, pt. ca-s facute ca B.Pharma sa nu dea faliment.

  Prin definitie: vindeci boala, mori de foame.

  De fapt, ar fi mult mai ieftin pt. Romania ca toti batraneii de se imbolnavesc de fel si fel de boli scumpe sa aiba un aer curat, proactiv, parcuri curate si nu taiate si retrocedate si asa mai departe.

  Uitati, numere total invizibile din Media romaneasca : Cat isi trage industria Pharma din bugetul de Stat, exhaustiv.

 2. cind aveam 2500 cumparai 10 oua. cu 3300 cumperi tot 10, sau chiar 9. creste doar pe hirtie; este cea mai buna manipulare inainte de alegeri. o sa creasca salariul cind muncitorul roman va muncii ca unul german.

 3. I’auziti, dragi politicieni si alti bugetari ce zice Mesterul … Cica de la munca ni se trage saracia … 85% teapa, 15% scut, Leonidas de Buzau. Parca trebuia sa fiti 300 …

  La noi Referendumurile sunt doar consultative. Oare asta e Constitutional ? Aici nu se baga Ave Magistras, dar iau 30000RON/luna. As baga mana-n foc ca nu exista oameni cu dispret mai mare fata de oameni decat magistratii … aia magistrati.

  Media aritmetica da bine, ca unii iau 1% si altii 10000%, adunati frumos, ca de la egal la egal, ca asa le-a zis D-zeu unora ca ne-a facut, pare o lume minunata. Nu degeaba toata planeta s-a uitat la Barbie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *