STB propune schimbarea tarifelor pentru călătorii: 3 lei biletul/oră, 500 lei abonamentul pe an. Decizia se va lua prin vot în Consiliul General

stb societatea de transport bucuresti autobuz Sursa foto: Facebook/STB

Societatea de Transport București a propus Primăriei Capitalei majorarea biletului la 3 lei pe oră pe mijloacele de transport în comun şi introducerea unui abonament de 500 de lei pe an, a anunțat vineri directorul general al STB, Adrian Criţ. Decizia trebuie aprobată în Consiliul General.

Un alt aspect despre care a vorbit șeful STB este integrarea tarifară, cu Metrorex şi CFR Călători (n.r pentru biletul de tren Gara de Nord – Otopeni, care costă acum 4 lei, Metrorex şi CFR Călători fiind în subordinea Ministerului Transporturilor).

„Atribuţiile cu modificarea tarifelor în momentul de faţă le are prin contractul de delegare Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Transport Bucureşti-Ilfov (ADITBI). E adevărat, împreună cu colegii mei am gândit un model care să avantajeze utilizatorul frecvent al mijloacelor de transport în comun. La ce ne-am gândit? La faptul că trebui să promovăm abonamentele în defavoarea călătorilor ocazionali. Cetăţenii care circulă zilnic cu transportul în comun trebuie să aibă beneficii, iar aceste beneficii trebuie cuantificate prin calitatea transportului şi prin tarife care să îi avantajeze. În acest sens, avem propuneri şi în aceste zile o să plece către ATDBI şi către primarul general propuneri de tarife şi aici mă refer la tariful pe oră şi tariful pe 90 de minute. De asemenea, dorim implementarea pe modelul european a unor abonamente pe jumătate de an, abonamente anuale cu beneficii majore pentru cetăţean”, a explicat Criţ, răspunzând unei întrebări în legătură cu tariful de 1,3 lei pe călătorie.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Aproximativ 1.500 de autobuze şi troleibuze din parcul auto al Societăţii de Transport Bucureşti vor avea, de săptămâna viitoare, un sistem de monitorizare şi dispecerizare care permite interacțiunea directă a dispecerilor cu șoferii în vederea respectării programului de circulație, a mai Adrian Criţ.

Prin facilitatea monitorizării autobuzelor şi a troleibuzelor cu sistem GPS, dispecerii au acces la informații cu privire la gradul de încărcare a vehiculelor, determinând astfel, în timp real zonele foarte aglomerate de pe traseu. Pe lângă îmbunătățirea timpilor de sosire în stații, aplicația oferă și posibilitatea eficientizării activităților interne, prin reducerea costurilor de întreținere a vehiculelor, creșterea productivității și îmbunătățirea stilului de condus al șoferilor STB, a explicat directorul STB.

„Prin utilizarea serviciului de monitorizare a flotei ne dorim să dezvoltăm serviciul de transport public în zona metropolitană astfel încât programul de circulație să corespundă cerințelor publicului călător prin respectarea intervalelor de succedare dintre vehicule. Intervenind operativ și punctual în corectarea activității prestate de către conducătorii vehiculelor ne așteptăm la o scădere a numărului de incidente înregistrate în trafic”, a declarat Directorul General al STB SA, Adrian Criţ.

Sistemul de monitorizare nu este funcţional şi pe tramvaie, acestea neavând dispozitivele GPS.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Și câte stații merg într-o ora? 5-6? Rezolvați problema traficului și după luati banii😠

  2. Vor sa mărească tarifele??? Sa ofere și condiții decente. Cum ar fi caldura pe timp de iarna în toate autobuzele, tramvaiele și troleibuzele. Și aer condiționat pe timp de vara. Nu sa avem veșnicele afișe “AERUL CONDITIONAT NU FUNCTIONEAZA”. Și

  3. Si cei care merg 3-4 statii dimineata la servici si dupa amiaza catre casa dece ar trebui sa plateasca biletul pentru o ora , cand drumul lui dureaza 15-20 de minute maxim. Calatoria de 1.3 lei nu ar trebui eliminata .

  4. Mi se pare aberant, tipic romanesc. Mașinile sunt vai de ele, pe ruta unde circul eu. Tramvaiele nu mai zic, coșmar. Ca e frig iarna și vara leșini în mijlocul de transport…. Și ei vor sa scumpească călătoria… Mai fac și abonament anual. Cine o sa dea 500 de lei sa își facă abonament pt un an? Cum o să calculeze dacă merg între 3-5 stații? Nu degeaba sunt toate la pământ în tara asta, pt ca nu face nimeni nimic din ce trebuie.

  5. 3 ore de calatorie , sau 3 ore ca timp real
    Taxez un bilet de 3 lei cu care calatoresc 15 minute.In acea locatie stau 3 ore.Cand plec de acolo in alt loc , unde stau alte 3 ore, trebuie sa cumpar alt bilet.Deci daca fac asta de 4 ori( asa imi este serviciul) imi trebuiesc 12 lei pe zi.Asta pentru cateva statii . Ce panarama este asta ?

  6. Cum sa faceti un abonament pe an de 500????Cum să plătești odată atâția bani?????Lumea trăiește la limita ….cu salarii minime…..Doamne fereste……Judecați domnilor……nu mai dați legi aberante

  7. Așa ceva doar la noi se poate intampla! Mă întreb cine a avut ideea, când o fi visat si cum ar fi posibilă o asemenea TÂMPENIE! No…dom ilor de la S.T.B….v.ați întrecut pe voi. Adică,voi sunteți ăia deștepți ce vă umpluți de bani si noi fraierii ,care ptr 10-15 minute vom plăti 3 lei, nu vă mai ajung 1,30 lei. Lăsați modul ăsta de validare si faceți călătoria 2 lei, darrrrr…aberația asta cu taxa pe oră…e din cale afară de nesimțită! Să vă fie rușine, nu vă mai saturație!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.