Protest pe termen nelimitat al salariaţilor din serviciile de Ambulanţă / Marți, sindicaliștii vor picheta sediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și Guvernul

Ambulanţa - bns.ro Sursa foto: bns.ro

Salariaţii din serviciile de Ambulanţă vor începe de marţi un protest pe termen nelimitat, iar maşinile operative vor purta mesajul ”Protest naţional”. Toate ambulanţele operative vor afişa vizibil mesajul ”Protest naţional”. 

De asemenea, Blocul Naţional Sindical anunţă, împreună cu Federaţia Naţională Sindicală ”Ambulanţa” din România (FNSAR), care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanţă, că marţi va fi organizat un miting de amploare în Capitală, cu peste 1.000 de protestatari. 

Programul acţiunilor sindicale este următorul: 

  1. De la ora 10.00 – 12.00 în Piaţa Revoluţiei va avea loc pichetarea Ministerului Afacerilor Interne / sediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. 
  2. De la ora 12.00 – 12.30 va avea loc marşul sindical, din locaţia Piaţa Revoluţiei în Piaţa Victoriei 
  3. De la ora 12.30 – 14.00 va avea loc pichetarea Guvernului României din Piaţa Victoriei. 

”În cazul în care Premierul României convoacă conducerea Blocului Naţional Sindical şi FNSAR la discuţii, iar, în final, având un răspuns pozitiv la revendicările protestatarilor se va renunţa la marşul sindical şi pichetarea Guvernului. Menţionăm că protestatarii care vor participa la protest sunt din timpul liber, iar prezenţa lor la Bucureşti nu afectează negativ capacitatea de intervenţie a Serviciilor Publice de Ambulanţă”, au mai transmis sindicaliştii.  

Potrivit BNS, nemulțumirile membrilor Blocului Național Sindical și ale membrilor Federației ”Ambulanța” sunt legate de starea serviciilor de ambulanță  și autosanitarelor, în condițiile doar 25% îndeplinesc condițiile tehnice legale. 

Mai mult, susțin sidicaliștii,  în anul 2023 Serviciile Publice de Ambulanță vor intra într-un blocaj tehnic din cauza lipsei de ambulanțe noi și casarea a cel puțin 50% din parcul de ambulanțe existent.

În fine, mai spune BNS, este nevoie de corectarea salarizării personalului din serviciile de ambulanță, cu prioritate a salariului de bază  al asistentului medical din aceste servicii și nu numai, cât și crearea unui punct distinct al salarizării pentru întregul personal din Serviciile Publice de Ambulanță în Anexa II din viitoarea Lege a salarizării.

 

 

Sursa foto: bns.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *