Protocol între judeţele Galaţi şi Brăila pentru realizarea unui aeroport internaţional

Liberty galati , combinat siderurgic

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, anunţă încheierea unui protocol cu judeţul Brăila pentru realizarea unui aeroport internaţional, care să deservească întreaga regiune.

Conform preşedintelui CJ Galaţi, un aeroport în acest judeţ ar contribui mult la dezvoltarea întregii regiuni.

“Vom lucra împreună cu colegii de la Brăila pentru ca proiectul aeroportului să devină realitate. Este fără doar şi poate una dintre cele mai aşteptate investiţii, care ar ajuta mult la dezvoltarea întregii regiuni. Ştiu că se vorbeşte de mulţi ani de acest proiect, însă, acum, pentru prima oară se fac paşi concreţi pentru a realiza acest vis al celor care trăiesc în zona Galaţi- Brăila şi nu numai, în condiţiile în care de acest aeroport ar putea beneficia şi cei din Vrancea sau din localităţile de frontieră din Republica Moldova”, afirmă el, citat de news.ro.

Conform preşedintelui Consiliului Judeţean, în bugetul de anul acesta au fost prevăzuţi bani pentru realizarea primelor expertize şi analize, precum şi a mai multor documente tehnice necesare pentru a obţine, prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Comunitară pentru Infrastructura de Transport,, fonduri nerambursabile pentru construirea aeroportului.

“Acum avem şi un avantaj foarte mare, şi anume faptul că acest obiectiv de investiţii a fost inclus în Master Planul General de Transport al României. În plus, nu mai suntem singuri în acest demers, ci împreună cu partenerii de la Brăila.

De altfel, cred că este primul proiect major, cel puţin din ultimii ani, în care, fără niciun fel de orgoliu, chiar şi dincolo de hârtii şi proceduri, cele două judeţe îşi dau mâna pentru a realiza o investiţie atât de importantă”, a mai declarat Fotea.

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu_Iordachi

Comentarii

 1. Dpa parerea mea proiectul acesta nu e fezabil.

  Pentru ca daca Podul Braila va fi gata, cu toate greutatile legate de conexiuni la reteaua rutiera, tot interesul localnicilor pentru deplasare cu avionul se va indrepta catre Tulcea sau Constanta.
  Nu vad unde si din ce sa fie trafic pentru acest aeroport.

  Ca sa fie destinatie turistica nici nu poate fi vorba la Galati sau Braila iar de trafic din si spre Republica Moldova cred ca e insignifiant.

  Trafic de marfuri cu avionul e prea costisitor si zona nu e in dezvoltare si poate in stagnare.

  Mai ar fi Aerodrom la Ianca, 40 km de Braila dar probabil e dezafectat.

  Daca ar vrea sa faca in comun ceva poate ar face Drumurile care leaga Galati de Focsani sau Braila de Focsani si de ce nu drumul de la Buzau la Braila.
  Cu CJ Buzau si Vrancea in parteneriat.
  Poate asa zona s-ar dezvolta din trafic de marfuri nu cu aeroport la Galati sau Braila.
  🤣🤣
  Decat fantasmagorii din acestea ca sa marcheze in ochii electoratului ca acesti politruci muncesc mai bine nu!
  Ar fi o risipa de resurse pentru o tara saraca cu polittruci lacomi!

  Daca totusi ideile politice vor invinge ratiunea inseamba ca prostia s-a nascut in zona Galati-Braila!
  Fara orgolii!

 2. Cred ca ar fi de o importanta majora un aeroport international in zona,cei ce nu au in vedere decat faptul ar fi o investitie inutila ar trebui sa se abtina,cand ai trafic ai si transfer economic,turistic si financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.