PSD și PNL anunță că s-au înțeles pe Legea pensiilor. Ciolacu: Legea intră în line dreaptă în Parlament, susținută de întreaga Coaliție

batrani pensie azil sursa foto: Pixabay

Premierul Marcel Ciolacu și liderul PNL Nicolae Ciucă anunță că s-au înțeles asupra noii legi a pensiilor, iar „Legea intră în line dreaptă în Parlament, fiind susținută de întreaga Coaliție”.

„Toate aspectele legate de Legea pensiilor, inclusiv cele privitoare la sursele de finanțare, au fost clarificate în ședința Coaliției din această după-amiază. Prin urmare, Legea intră în line dreaptă în Parlament, fiind susținută de întreaga Coaliție. Totodată, am decis ca, împreună cu domnul președinte Ciucă, să depunem cât mai repede un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget. Îi asigur pe pensionari că ne vom ține de cuvânt! Pensiile vor fi indexate, iar inechitățile eliminate prin recalculare! De asemenea, începem construcția bugetului pentru anul viitor, urmând ca în următoarele zile să ne întâlnim cu miniștrii Educației și Sănătății pentru a clarifica problemele ce țin de salarizările aferente celor două domenii. Tot săptămâna aceasta ne vom întâlni și cu ministrul Agriculturii și cu cel al Mediului pentru a stabili ultimele detalii privitoare la reorganizarea celor două ministere”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Ciucă a declarat că „în ședința Coaliției de astăzi am stabilit, împreună cu partenerii de guvernare, care vor fi liniile cele mai importante pe care se va întocmi proiectul bugetului consolidat pe 2024”.

„În cadrul discuțiilor, am susținut ca prioritatea în dezbaterile legate de finanțarea ministerelor să o aibă portofoliile Sănătății și al Educației și cu acestea vom începe discuțiile în zilele următoare. Echipa liberală prezentă la ședința coaliției a susținut ca în proiectul de buget pe 2024 să se prevadă foarte clar continuarea investițiilor, întâietate având banii care vor fi alocați celor trei mari linii de finanțare: Programul Național ”Anghel Saligny”, Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și proiectele derulate prin Compania Național de Investiții (CNI). Totodată, au fost clarificate toate elementele legate de sustenabilitatea finanțării măsurilor cuprinse în noua lege a pensiilor. Am analizat, de asemenea, reorganizarea internă a ministerelor, primele două vizate fiind cel al Agriculturii și cel al Mediului. Se urmărește flexibilizarea proceselor de decizie, pentru ca structurile instituționale să devină mai eficiente, cheltuind mai puțini bani publici. În același registru, am discutat despre îmbunătățirea colectării. Astfel, împreună cu premierul Marcel Ciolacu vom semna și depune în Parlament un proiect de lege privind combaterea evaziunii fiscale”, a scris Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Legea pensiilor intră marți la vot final în Senat, potrivit unei decizii luate luni de biroul permanent al Senatului. Proiectul de lege inițiat de guvernul Ciolacu va fi dezbătut marți dimineață în comisiile de specialitate, iar marți la ora 17.00 va intra la vot în Senat. Urmează Camera Deputaților pentru dezbateri și votul final.

sursa foto: Pixabay

Comentarii

  1. Bismark a dat o definiţie, pe care o găsesc capitală.
    El zicea:
    «Ca să cunoşti adevărat valoare a unui om, să scazi din facultăţile sale vanitatea şi să vezi ce rămîne».
    Cu alte cuvinte, cu cît vanitatea este mai mare, cu atît valoarea lui rămîne mai mică. Iar dacă vanitatea copleşeşte restul însuşirilor, oricare ar fi ele, atunci acel om devine negativ.
    Această definiţiune este adevărată, nu numai în politică, dar, de sigur, în toate relaţiunile omeneşti, şi eu am cunoscut oameni foarte inteligenţi, străluciţi chiar, dar cari, puşi în această ecuaţie a lui Bismark, deveneau o cantitate negativă şi negativi au rămas”.

  2. De fapt Vanitatea clasei politice romanesti coplesește restul însuşirilor, oricare ar fi ele si.atunci aceasta devine negativă.
    Trăim un prezent toxic. Memoria socială a fost deformată, manipulată, vărzuită, ignorată.
    Și idioții utili au triumfat!😵
    Se vorbește de inechitatile care ar dispare.
    Dar nimeni nu comenteaza ca in 5-7 ani se vor uniformiza egaliza pensiile ca-n URSS.
    Acum prin schimbarea modului de calcul a pensiei prin calculare ei dupa nr de ani de contributie se intampla fenomenul de egalizare a pensiilor intr-un viitor apropiat.
    Dispare importanta sociala a muncii astfel ca proletarul fara studii, pregatine va lua o pensie cu 3-5% mai putin decat un medic, profesor,IT-ist.
    Am avut salariu mare, s-a retinut cas individual foarte mult iar acum dupa 30 de ani de munca se schimba cu recacularea recalcularii?😩
    Peste 10 ani cand ies la pensie o sa primesc o pensie cu 3% mai mult decat un proletar cu salariu minim pe economie!😵

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *