Rata ocupării forţei de muncă a crescut în al doilea trimestru în 25 de state membre UE. Două au raportat scăderi: Estonia şi România

Redacția oct. 14, 2021 0 comentarii
asigurari, contract, afacere

Rata ocupării forţei de muncă în UE pentru persoanele cu vârsta între 20 şi 64 de ani s-a situat la 72,8% în trimestrul doi din 2021, în creştere cu 0,7 puncte procentuale (pp) faţă de precedentele trei luni, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat) și citate de Agerpres. Rata ocupării forţei de muncă a crescut în 25 state membre UE, două au raportat scăderi: Estonia şi Romania.

Deficitul de pe piaţa forţei de muncă, care cuprinde toate persoanele care au o nevoie nesatisfăcută de angajare şi a cărui principală componentă este şomajul, s-a ridicat la 13,8% din forţa de muncă extinsă cu vârsta între 20 şi 64 de ani, în trimestrul doi din 2021, în scădere de la 14,7% în precedentele trei luni (minus 0,9 pp).

Modificările ratei ocupării forţei de muncă între primul şi al doilea trimestru din 2021 au variat în rândul statelor membre UE. Cea mai mare creştere a fost înregistrată în Slovenia (2,8 pp), Grecia (2,1 pp), Belgia şi Luxemburg (ambele cu 1,5 pp). În timp ce rata ocupării forţei de muncă a crescut în 25 state membre UE, două au raportat scăderi: Estonia (minus 1,4 pp) şi România (minus 0,3 pp).

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *